Domáce rezance fotorecept

michal1977Michal1977, 39 ročný muž, Zvolen, 8. marca 2012 20:04
Ďalšie jeho recepty »

Domáce sú domáce...kto ich skúsi, tak už kúpené v obchode nebude chcieť :( ... Moja polovička už iné nechce ani vidieť :))

10
porcií
100 min
príprava

Suroviny

600 g
6 ks domáce alebo iné

Postup prípravy

  1. 1

    Hladkú múku a domáce vajcia dáme do misy.

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A poriadne miesime...ja používam vždy rukavice, lebo aspoň podľa mňa by ich mal používať každý, kto pripravuje jedlo, ktoré bude aj pre iných (ak len pre seba, tak je jeho problém, že bude mať nehygienické jedlo)...:)

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiesené cesto...ak by bolo veľmi tvrdé, tak môžete pridať trošku vody, ale v zásade má byť cesto tvrdšie.

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo. Odkrojíme si kruh hrubý cca 1 cm a začneme "makať" na stroji... Ja začínam na strupni "0". Na tomto základnom stupni cesto poprekladám a prevaľkám niekoľkokrát, aby bolo cesto úplne hladké.

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom jedenkrát na stupni "3"...

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...na stupni "6" a nakoniec na stupni "9", čo je posledný stupeň hrúbky cesta.

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto si dáme vyschnúť napríklad na obrus. Cesto by malo byť tak suché, aby sa dalo prehnúť bez zlomenia ale nesmie byť úplne vlhké, lebo potom by sa nám rezance počas sušenia zlepili do jednej kopy a boli by rovno na vyhodenie...(u mňa to býva cca 45 min.).

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ja potom cesto nakrájam na 5-7 cm dlhé pláty a tie už dávam do strojčeka aby sa z nich stali rezance aké chceme...

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravené rezance dáme opäť na obrus vysušiť (najlepšie do nasledujúceho rána).

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A tu máme hotové rezance pripravené na uskladnenie...U nás doma nemajú dlhú životnosť... :) Už len pripraviť slepačí vývar a je to.

    Domáce rezance (fotorecept) - obrázok 10
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist