Domáce pletenky

zlota1 - bez fotkyzlota1, 9. januára 2016
Domáce pletenky
Foto: zlota1
8-10
porcií
15 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
300 ml
100 ml
1 čl
1 čl
1 kocka
Na posýpku:




Postup

  1. 1

    Múku dáme do misy,urobíme jamku,do ktorej dáme cukor a prlejeme zohriate mlieko adadrobíme kvasnice.Počkáme na kvások.Keď kvások vzíde,pridáme ostatné suroviny,pozor na soľ,nemá sa stretnúť s kváskom.Cesto dobre vypracujeme,najlepšie na kuchynskom robote,alebo mixérom,treba hniesť 15 minút.Po tomto čase je cesto krásne vláčne,ako vata,nelepí sa.Rozdelíme na 8 častí,tie na ďalšie tri časti každú,vyšúlame valčeky a spletieme do pletienky.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 200 st.Pletienky potrieme rozšľahaným vajcom,posypeme podľa chuti,poukladáme na plech a upečieme dozlatova.To trvá cca 10-12 min,podľa veľkosti pletienok.Dobrú chuť.Kto chce zdravšie pletienky,môže nahradiť 100g hl.múky múkou celozrnnou a pridať do cesta semienka.

    Domáce pletenky - obrázok 2

Diskusia k receptu

olinka12
Ja vaše pletenky pečiem už druhý deň taký majú úspech ďakujem za recept je výborný
dogagador
@zlota1 : vdaka, ze si si dala tu namahu a vlozila naozaj dobry recept sem. Neviem, odkial je original, ale tomuto nechyba vobec nic. Naozaj sa s cestom robilo tak dobre, ako si napisala a upiekli sa nadherne a vynikajuce pletenky. Ja som posypavala makom a hned sme museli jednu ochutnat. Nemaju chybu! Akurat ze som ich piekla 15 minut, ale to je otazka rury. Vdaka!!!!!!!!!!!!!!!!
monty469
@Zlota1 práve dnes sa ich chystám upiecť.Môžem k hladkej múke pridať 100g špaldovej?
olinka12
Už je to dosť dávno čo tu bol tento recept pridaný ale musím napísať, že je vynikajúci. V chlebníku je málo chlebíka a toto je pár minútová záležitosť fotené práve vybrané z rúry


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia