Domáce ,,pizza,, štangle
Autor receptu: chenny
Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich doma :)
8 ks porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 200-220 °C |
Postup
- muku+2zltka+sol+olej - zmesat a potom pridat kvasok
- kvasok - do mlieka nadrobit kvasnice a zasypat trochou cukru a dat do mikrovlnky na 15 sekund - a velmi dobre rozmiesat a pridat do muky. (to je tajomstvo vlacneho cesta)
- vypracovat cesto - nechat vykysnut. Potom na doske rozdelit na 8 casti - urobit dlhe sulance a zatocit ako spiralu - dat na pelch potriet olejom a osolit.
Vlozit do vyhriatej ruky a za 10 min mate štangle na stole :)
dresing podla chuti - ja používam smotanu+struhany syr a cesnak.
Z 300g muky vam vyjde 8 velkych stangli.
Dobrú chuť :) :) :)