Domáce ,,pizza,, štangle

Autor receptu: chenny

Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú spálené - preto som sa rozhodla urobiť si ich doma :)

8 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200-220 °C

Postup

  1. muku+2zltka+sol+olej - zmesat a potom pridat kvasok
  2. kvasok - do mlieka nadrobit kvasnice a zasypat trochou cukru a dat do mikrovlnky na 15 sekund - a velmi dobre rozmiesat a pridat do muky. (to je tajomstvo vlacneho cesta)
  3. vypracovat cesto - nechat vykysnut. Potom na doske rozdelit na 8 casti - urobit dlhe sulance a zatocit ako spiralu - dat na pelch potriet olejom a osolit. Vlozit do vyhriatej ruky a za 10 min mate štangle na stole :) dresing podla chuti - ja používam smotanu+struhany syr a cesnak. Z 300g muky vam vyjde 8 velkych stangli. Dobrú chuť :) :) :)