Pirohy
Domáce pirohy plnené lekvárom
Autor receptu: olinecka
Toto jedlo milujem od detstva, a tak som si ho pripomenula. Samozrejme rozhodli pirohy
urobiť naše vnúčatá.
40 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, soli, vajíčok a vody urobíme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 3 milimetrov. Cesto pokrájame na kocky, do stredu dávame lyžičkou lekvár a pozliepame boky. Lekvár potrebujeme tvrdší, aby nám nevychádzal von.
- Do hrnca dáme vodu a trocha soli necháme zovrieť. Vložíme všetky pirohy premiešame a necháme povariť, kým nevyplávajú na vrch. Scedíme a prepláchneme vodou.
- Maslo rozpustíme pridáme strúhanku, ktorú opražíme dozlatista.
- Pirohy vysypeme do misy a pridáme opraženú strúhanku. Hotové dochutíme soľou a cukrom podľa seba. Dobrú chuť. Toto jedlo nesklame ani najnáročnejších....