Domáce pečené pliecko s červenou kapustou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. novembra 2013

Veľmi dávno sa toto jedlo neobjavilo na našom stole..minulý týždeň som kúpila červenú kapustu, lebo mi mali doniesť domácu kačku, keďže kačka nedošla, kapusta Zobraziť celý popisVeľmi dávno sa toto jedlo neobjavilo na našom stole..minulý týždeň som kúpila červenú kapustu, lebo mi mali doniesť domácu kačku, keďže kačka nedošla, kapusta mi zostala..dnes som ju pripravila podľa@sovka62 s jablkom..pliecko som nepiekla v trúbe, ale na šťavnato v rajnici..samozrejme sa mi k tomu najviac hodil domáci knedlík..

4
porcie
180 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
 podľa chuti
1 plátok
1 ks
1 celý
 štipka
 štipka
 štipka
1 PL
1 ks menšia
1/2 ČL
1 PL
2 PL
 štipka
2 ks
na knedlík:
300 g
200 g
20 g
1 ČL
1,5 dl
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si zamiesila cesto na knedlík...múky som preosiala...z vlažného mlieka, cukru a droždia som dala vykysnúť kvások..pridala som ho do cesta, rozbila vajce, pridala soľ a olej a vymiesila som nelepivé cesto..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dobre vymiesené cesto som posypala múkou, urobila v strede krížik a zakryla kuchynskou útierkou...nechala som vykysnúť na teplom mieste..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vykysnuté cesto som vyložila na pomúčenú dosku a dobre premiesila..rozdelila som ho na 4 rovnaké časti...ja robím knedlíky takto...vyšúľam cesto na podlhovastý šál a smerom do vnútra ho rolujem na tesno...potom cesto nechám podkysnúť 10-15 min. a hneď dávam do hrnca pariť..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravené knedlíky nechávam kysnúť zakryté, pokiaľ sa jedna parí...mám to tak vypočítané, že keď prvú vložím do pary, počkám 5 min. a potom cesto premiesim, urobím šúľok a zrolujem ho..teraz ho nechám 15min podkysnúť to je akurát čas, že jednu vyberiem z pary a hneď vložím tam druhú...knedlíky sú ľahké a dierkavé...knedlíky parím 20min.

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    v takejto aparatúre ich parím...vo voľkom hrnci je voda do polovice, zakryjem vrch čistou handrou, uchytím ju gumou a zakryjem misou..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pripravila som si červenú kapustu...pokrájala na úzke rezance, osolila...

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do rajnice som dala masť, pokrájala cibuľku a pridala som krištálový cukor skaramelizovať..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridala som pokrájanú červenú kapustu a dobre premiešala..osolila, pridala som celú rascu, mleté korenie a ocot...všetko som podliala vodou...počas dusenia som stále podlievala malým množstvom vody..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď bola kapusta polomäkká, pridala som do nej strúhané jabĺčka..počas dusenia, som premiešala..hotovú kapustu som ešte dochutila podľa potreby..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotová kapusta..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    hotové knedlíky..potrela som ich olejom...jeden je už pokrájaný na tanieri a posledný sa ešte parí..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    bravčové pliecko som umyla , osušila...dala na panvicu masť a nechala mäso opiecť zo všetkých strán v celosti..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    do rajnice som dala roztopiť pokrájanú slaninku, pridala som k nej cibuľu pokrájanú na štvrtky a celý cesnak aj so šupkou ...pridala som opečené mäso a podilala malým množstvom vody..osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou..zakryté mäso som občas podliala a dusila až do mäkka..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    hotové mäsko upečené v celosti je šťavnaté,,,

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    pokrájala som ho na plátky..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    knedlíky pokrájala..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Uložila všetko na tanier...ozdobila som opekanými jablkami, keďže sa nachádzajú v červenej kapuste..prejem vám dobrú chuť..

    Domáce pečené pliecko s červenou kapustou (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

zdenkas
Krásny obedík..:-)). Takto som mäsko ku kapuste ešte nepripravovala. Len piekla v rúre. Ukladám a vyskúšam podľa teba. Ďakujem.
eviana
Úžasné jedlo, skvelá klasika... aj ja sa zajtra chystám robiť prvý krát túto kapustu podľa @sovka62 k pečenej kačke... som zvedavá na jej chuť :)
margaretka28
zasa si výborne navarila, tiež robievam mäso v celosti, je šťavnatejšie a na tú kapustu podaľa @sovky sa aj chystám
danculka
Kde sa na toto hrabú racio-recepty ha,ha,super,pekné foto...
afataga
toto je jedno z mojich najoblubenejsich jedal, jedla by som to hadam aj kazdy tyzden :-), uzsane si navarila, ten rcp na kapustu s jablkom mi akosi usiel, dakujem za pripomenutie, tiez ma prekvapilo, ze maso robis na panvici, ja ho vzdy mordujem v rure :-)
luciak
vyzera to fantasticky, "normalne" sa takto nestravujem, ale raz za cas dostanem chut a ty si mi prave tu chut vyrobila, a poriadnu! Jednoznacne davam 5 :)
daniela15
tak toto bude u nás na obed budúcu nedeľu, vyzerá to super a dávno som nerobila, akurát skúsim mäso urobiť v remoske, hádam sa podarí
radost
takéto luxusné jedlo v sobotu..??a čo potom v nedeľu..??
lepšie nebudú variť asi ani v raji...všetko sa ti darí..asi používaš dáke vareškové čary...:-)
mariamka
tiez som chcela napisat ze nedelna klasika, ale tak preco nie uz v sobotu, niekto nemal robotu :) a v nedelu v klude, nohy hore pri formule :)
izabella929
Priznávam, že veru toto jedlo nevarím často, ale ja som dostala takú chuť, že som nepočkala do nedele...a čo budem mať v nedeľu, predsa výborný zákusok, ktorý si už chladí nožičky v chladničke...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za veľmi milé komentáre,,,,teším sa, že sa vám to páčilo a kapustička bola vynikajúca...)))
sracz
Bezosporu 107_top % predpoklad vynikajúcich vôní a chutí, milá pilná @izabella929 a ním sa nechám "opantať" v každú dennú i nočnú dobu (samozrejme, že platí aj opačné poradie)!!! Rozhodne by som chcel byť u Teba nielen záhradníkom, ale aj stravníkom! Ach jáááj, kdeže tie lanské "snehy" sú!?! ... -:)))*)*)*)*)*)
lorak40
Kašlem ja na cholesterol,raz do mesiaca si to doprajem.Paráda.Ale s knedlikom sa mi nechce babrať.
izabella929
@sracz...veru , tento obed bol naozaj dobrý, už aj preto, lebo som ho veľmi dávno nerobila a nevedela som sa dočkať, kedy bude na tanieri.-))@lorak40..m ôj názor je taký, že dosť, že nás kŕmia brazílskymi kuracinami, tasm nie je len cholesterol, ale ani nevieme, čo všetko v tom je...toto mäsko je z farmy, verím, že je zdravé...takže raz za čas môže byť na tanieri aj trojboj.-) Ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
kriko
Dobrý večer, veľmi pekný recept a chcela by som ho vyskúšať ale neviem koľko piecť to mäso?Viete mi prosím poradiť? píšete do mäkka - koľko to asi trvá? ako zistím už je? 2 hodiny?
izabella929
@kriko...nu ž to závisí aj od mäsa...ja mám mäso z farmy a zabíjajú ošípané o váhe 120kg..takže pri pomalom dusení sa mi pečie asi 70min..a vždy pred takmer dopečením, nechám rajnicu odkrytú, aby sa časť šťavy odparila a tým mäsko získa farbu ako pečené...takže po dopečení, je tam šťavy iba akurát...je úplne šťavnaté..nie je vysušené a veľmi chutné..zistíš to tak, keď pichneš vidličkou do mäsa a vidlička ľahko vbehne do neho...malo by byť upečené...je také skvelé, že ho najradšej jem iba tak bez ničoho...pomalé dusenie pod pokrievkou a podlievanie malým množstvom vody ho robí šťavnatým..
baobab
ake to je domace pecene pliecko?
z farmy domace?
izabella929
@baobab...ak si predstavuješ pod slovom farma , výrobňu bravčoviny vo veľkom, tak ťa vyvediem z omylu...farmár, ktorý ma zásobuje bravčovinou, je človek, ktorý chová doma 25 prasiat...ako mu dorastajú, tak ich zabíja a mäso dodáva úzkemu okruhu ľudí...to nie je oba mäso, ale aj všetky výrobky z neho....vymenujem: klobásy údené aj neúdené, jaternice, obarokovú slaninu, údenú slaninu, talačenku, dokonca si nechávam vyúdiť vcelé rebro...takže podľa môjho názoru, je to domáce mäso, lebo nie je z obchudu, napustené vodou a pokrstené, aby vydržalo najmenej sto rokov...ja si svojho farmára vážim, verím mu a všetko, čo mi prinesie, je dochutené presne tak. ako sme robievali my doma..že prišla taká doba, aká je, že chovať doma zvieratá je jednak nákladné a jednak tesne pred zabíjaním môžeš prísť o všetko/lebo čo nie je prikované, je ukradnuteľné/ a zbytočné investície ti nikto nenahradí...zatiaľ to funguje takto...ak sa niečo zmení a farmár prestane chovať ošípané, som zase odkázaná na obchodné reťazce a to by som si už veľmi ťažko zvykala..
kimlo
Izka ja by som chcel byt Tvoj sused, aby som mal takeho farmara...doteraz marne zhanam tu na okoli domacu kacicu alebo hus...
izabella929
@kimlo...vid íš aj by som sa potešila takému fajn susedovi, ktorý rád papká domáce dedinské jedlá)..nuž dobre výkŕmenú húsku by som mohla zohnať jedine u susedov v Maďarsku..ale veru ani neviem, aká cena je v kurze..ale zase tam také slovo že ,,,nemáme,,nepoznajú..ak momentálne taký tovar, ktorý hladáš nemajú, do 10.min. ti ho privezie, alebo na druhý deň až k tebe domov..stačí vybehnúť v sobotu na trh a zoženiem všetko na svete..keby si videl tú nádhernú husaciu a kačaciu slaninu na masť...slinky sa zbiehajú...už sa ani u nás a na okolí nechovajú husi a kačky..je to riziko...možno na Vianočnom stole niečo také budeme mať..ďakujem ti za komentár.-)
janger
@izabella , aka zaujimava priprava knedle. Este som to tak nevidela. Niekedy to skusim. A komplet, cele jedlo vyborne :-).
kriko
Izabella929 - ďakujem vám ešte raz za radu recept som vyskúšala a chutilo nám všetkým :-) a ďakujem aj za podrobný popis receptu s fotkami - potom sa nebojím tak, stále som len začínajúca kuchárka :-)
Prajem krásne a pohodove sviatky...
izabella929
@kriko... ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-) veľmi sa teším, že vám chutilo...ja pridávam iba zaručené, odskúšané recepty a veľmi mi ma mrzelo, keby sa niečo pokazilo...prajem vám, aby tie začiatky vo vašej kuchyni boli vždy úspešné.-) Požehnané Vianočné sviatky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia