Domáce parené buchty plnené marhuľami
Autor receptu: shukvacik
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo
niečo sladké, že poďme kúpiť
parené buchty a mňa napadlo, či
máme doma múku a droždie ?!.
Ostalo pre celú rodinu a chuť
bola fantastická. Kúpite ich v
každom obchode, no domáce sú
domáce :-)
20 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z (teplého) mlieka, trošku cukru a droždia si urobíme kvalitný kvások. Do nádoby dáme múku trošku soli a vykysnúty kvások.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré schovamé pod "perinu" a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- Pomúčime si pracovnú dosku a cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1 ,5 cm. Cesto nakrájame na menšie štvorčeky alebo kruhy najlepšie 6 cm priemer a na každý štvorček/kruh dáme lyžičku marhúľového lekváru a polku marhúľe, štvorec spracujeme a zabalíme do cesta tak, aby nám vznikla malá buchta.
- Hotové buchty necháme prikryté utierkou ešte 15 minút.
- Buchty paríme 15 - 20 minút nad horúcou vodou. (Použijeme parák na buchty tak, aby hladina vody bola 1 cm pod buchtami).
- Keď sú buchty hotové, polejeme ich roztopeným maslom, posypeme grankom/kakaom, makom a práškovým cukrom.
- Samozrejem lekvár a ovocie je ľubovoľné na Vás :-) prajem Vám dobrú chuť ;-)