Domáce müsli

daniella9 - fotkadaniella9, 16. januára 2013
Domáce müsli
Foto: daniella9

Veľmi vhodné na raňajky. Po jednej miske mám na tri hodiny pokoj od jedla:-D A raňajky sú hlavným jedlom dňa, aby naše telo mohlo správne Zobraziť celý popisVeľmi vhodné na raňajky. Po jednej miske mám na tri hodiny pokoj od jedla:-D A raňajky sú hlavným jedlom dňa, aby naše telo mohlo správne fungovať...

15 minút
príprava

Suroviny

 (sušené ovocné plody)




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zmiešame spolu so sušeným ovocím a orechami. Sušené ovocie umyjeme. V tomto prípade som použila veľké ovsené vločky, kľudne použite aj jemné, podľa toho čo Vám bude vyhovovať viac:-). Zo sušeného ovocia som primiešala marhule nakrájané na kúsky, hrozienka a brusnice. Z orechov to boli pokrájané lieskové oriešky, mandle a vlašské orechy. Zo semienok som vybrala tekvicové. Nakoniec som pridala ešte struhaný kokos a všetko dobre premiešala. Výber ovocia, orieškov a pod. záleží len na Vás, čo máte radi, to tam nasypte:-)

    Domáce müsli - obrázok 1
  2. 2

    Zvykla som musli miešať s mliekom, ale minule som sa dočítala, že ked sa vločky zalejú vodou, tak po tom sa z nich lepšie uvoľňujú výživné látky... Vločky mimo iného obsahujú vlákninu, ktorá sa postupne uvoľňuje a vdaka tomu hned nevyhladnem a som sýta...a v ovocí, orechoch a semienkach je zdraviu prospešných látok viac než dosť...:-)

    Domáce müsli - obrázok 2
  3. 3

    Musli si obvykle nasypem do misky, zalejem vodou a zohrejem v mikrovlnke. Posypem škoricou, troškou trstinového cukru a môže sa raňajkovať:-) HoTovo, dobrú chuť:-)

Diskusia k receptu

rajnica
Danielka, vodou je zalievať lepšie? Preboha, to kto vymyslel tento blud? Stačí si uvedomiť čo pre telo obsahuje voda a čo mlieko.
Pravdu povediac my takéto jedlá tiež zalievame teplou vodou - ale do zmesi predtým nasypeme sójové mlieko obohatené lecitínom a vápnikom.
neposed
suhlasim so zalievanim vodou a ak ich este zalejes vecer a nechas do rana pokojne nasiaknut, budu este kvalitnejsie, lebo vsetci vieme, ze mikrovlnka je sice pomocnik, ale vieme aj to, ze kvalite potravin ubera, mikrovlny poskodzuju potraviny. Nakoniec, urob si po svojom, bol to iba nazor.
monniee
Ja si tiez vlocky vacsinou zalievam prevarenou horucou vodou, necham ich nasiaknut a potom vmiesam jogurt alebo prilejem mlieko...mne to tak viac chuti a je mozne, ze takto sa z nich lahsie dokazu uvolnit vyzivne latky...
martamm
Ja dávam do bieleho jogurtu, tak mi najlepšie chutí...
daniella9
veru aj jogurt je dobrý, ako komu vyhovuje:-)
a aj na tej mikrovlnke nie čo bude, len nikdy neviem či je to pravda alebo len taká fáma, lebo väčšinou vždy zachytím takéto info a potom hned niečo, čo to vyvracia...ked sa nadtým tak zamyslím, tak zohrať si vodu a potom zaliať, no vyskušam, dik za podnet:-)
daniella9
veru aj jogurt je dobrý, ako komu vyhovuje:-)
a aj na tej mikrovlnke nie čo bude, len nikdy neviem či je to pravda alebo len taká fáma, lebo väčšinou vždy zachytím takéto info a potom hned niečo, čo to vyvracia...ked sa nadtým tak zamyslím, tak zohrať si vodu a potom zaliať, no vyskušam, dik za podnet:-)
evanaaa
Pred pár dňami som čítala bludy a fámy, kde bolo vysvetlených viac vecí, ktoré kolujú. A čo sa týka mikrovlnky, že je škodlivá ( žiarenie mikrovĺn, ap.), je tiež len fáma, bolo to tam pekne odborne vysvetlené, čo by muselo byť, aby to bola pravda, presne si nepamätám ale jedno je pravdou, nebojte sa mikrovĺn, v tomto prístroji nie sú pre nás škodlivé.
A teraz k receptu, mne sa tá zmes páči, ale ešte, k dosiahnutiu lepšej chuti by som oriešky a semienka pred zmiešaním opražila na panvici, aj vločky, aby boli chrumkavejšie.
mikat
@rajnica , ona si to mliečko môže vypiť aj neskôr :) Nemusí byť súčasťou vločiek... @evanaaa , ja som jedno obdobie zháňala info ohľadom mikrovlniek a nepodarilo sa mi zistiť jednoznačné ZA ani PROTI, názorov a odborných vyjadrení je veľa... ale faktom ostáva, že v Rusku je predaj mikrovlniek zakázaný a Rusi sú experti na mikrovlnné žiarenie a veci tomu podobné... takže ju už radšej nepoužívam, ani kvôli malému... @daniella9 , dobre začínaš deň, takáto vitamínová bomba veru povzbudí! :)
micanela
neposed - odkiaľ máš informácie, že MW "kvalite potravin ubera, mikrovlny poskodzuju potraviny"? taká blbosť!
mikat
@micanela , prečítaj si odborné články na túto tému (podotýkam ODBORNÉ, nie nejaké "jedna babka povedala" z bulvárneho časopisu) a potom posúď, či je to naozaj blbosť...
twixinka
ja si ráno vločky zalejem vodou, inokedy mliekom, pridám trocha škorice a uvarím klasickú kašu. Na vrch nastrúham jablká a polejem medom. Kedysi som si to miešala s jogurtom, ale čítala som že táto kombinácia je ako kameň na žalúdok a ťažko ho trávi. Z tejto kaše som sýta až do obeda a nepotrebujem desiatu a hlavne nemám ťažký žalúdok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia