Domáce musli tyčinky

alenka0901Alenka0901, recept pridal: 4. marca 2011 22:36Ďalšie jeho recepty

Máme radi zdravé maškrty a tieto tyčinky k nim patria. Ich príprava je rýchla , ľahká a nepečú sa.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Do panvice s hrubým dnom nasypte ovsené vločky a zmes semienok a orechov. Miešajte na sporáku dovtedy, kým vločky nenadobudnú zlatú farbu. Potom všetko presypte do misky a pridajte sušené ovocie nakrájané na kúsky.

2

Maslo zohrejete na panvici spolu s medom a hnedým cukrom. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí a tekutina nie je priehľadná. Zalejte ňou vločky s orechmi a ovocím a všetko dobre premiešajte Zmes nalejte do obdlžnikovej formy vyloženej papierom na pečenie, napríklad biskupský chlebíček a nechajte stuhnúť v chlade - asi 2-3 hod. Ja to zvyknem dať na plech, najprv dám papier na pečenie a naň rozotriem masu, dám to stuhnúť a potom krájam na tyčinky široké 4 až 5 cm.

3

Do tyčiniek môžete pridať i kúsky horkej čokolády.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • miis, 5. marca 2011 o 09:32
    páči sa mi to - idem vyskúšať


  • baboja, 5. marca 2011 o 10:13
    Zajtra mam dom plny maskrtnikov.Vyzera to velmi lakavo,idem hned urobit.


  • pivonka, 5. marca 2011 o 10:21
    Výborný recept, už sú v KK, lebo: Naše deti milujú sladkosti, až je to nezdravé. Nemožno im ich odoprieť, tak toto je tá vhodná forma. Okrem toho, viem, čo v nich je.


  • alenka0901, 5. marca 2011 o 15:12
    Odporúčam ešte pokrájané tyčinky mať do podávania v chlade.


  • vavan, 5. marca 2011 o 16:08
    znie to zaujímavo v najbližšej dobe vyskúšam


  • jarunka, 5. marca 2011 o 21:50
    Recept si ulozim niekedy skusim s cokoladou.


  • modufi, 5. marca 2011 o 23:11
    toto vyzerá zaujímavo, určite vyskúšam


  • nelly75, 11. marca 2011 o 12:11
    mňam určite vyskúšam


  • lucincek, 29. marca 2011 o 17:19
    toto poznam, aj ja som to chcela sem pridat, ale tak ked ste ma uz predbehl... ;))


  • alenka0901, 1. apríla 2011 o 20:19
    lucincek - je mi ľúto,že som Ťa predbehla. Určite máš ešte niečo dobré v zálohe, kt. môžeš pridať do varechy. Si šikovné dievča, držím Ti palce , aby sa Ti darilo v škole aj v kuchyni.


  • 3sandra3, 22. septembra 2011 o 18:39
    skvelé tyčinky,,,ukladám


  • leninkq, 6. januára 2012 o 12:18
    mám stále večerne chute na sladké, urobím to, je to dobrý recept


  • mariaklara, 13. júla 2012 o 02:14
    Recept si ukladám, vyskúšam.


  • sestricka126, 25. novembra 2012 o 14:08
    recept ukladam :D super :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist