Mandľové maslo

Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči

Autor receptu: novalim

Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad ako nátierku na bezlepkové sendviče. V kombinácii s banánom chutia výborne a vy nebudete mať výčitky svedomia, že hrešíte sladkými raňajkami. Ak máte po ruke Novalim bezlepkový chlieb Linsi, rovno sa do toho môžete pustiť.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme mandľové maslo. Mandle rozmixujeme v mixéri. Pridáme všetky ostatné prísady a mixujeme, kým nezískame maslovú konzistenciu. Počas mixovania môžeme párkrát premiešať.
  2. Krajce chleba opečieme v hriankovači alebo na panvici. Vždy jeden krajec chleba natrieme mandľovým maslom, naň poukladáme priečne nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, nakoniec na vrch dáme lístky mäty a zakryjeme druhým krajcom chleba.