Lokše s pečeňou
Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Veľmi chutný obed ;) Postup- Zemiaky som očistila a uvarila v šupke, v mierne slanej vode, deň vopred.
Na druhý deň som ich ošúpala a postrúhala, na väčších slzičkách stačí. Zamiesila som cesto s múkou a soľou. Urobila som z neho valec a nakrájala 80-85 gramové kúsky. Každý kúsok som upravila do bochníčka. Bochníčky som rozvaľkala na pomúčenej doske, na veľkosť panvice. Lokše som opiekla na suchej panvici, teplotu som mala nastavenú na stupni 7 z 9-tich.
Po každej opečenej lokši treba panvicu oprášiť od múky, aby sa na nej nepripekala.
Lokše som ukladala na seba, vždy po opečení som vrch potrela rozpusteným kačacím tukom.
- Cibuľu som pokrájala a dala opekať na masť.
Kuraciu pečeň som očistila a pokrájala. V druhej panvici som ju postupne opekala na masti a pridávala ku cibuli, do ktorej som dala opekať jednu štipľavú papriku, nepokrájanú.
- Do opečenej pečene som pridala koreniny a na záver aj soľ.
Paprika zmäkne, ale pečeň nebude pikantná, môže si ju pridať len kto chce.
- Ku plneným lokšiam sme jedli čalamádu, výborné sú aj s kyslou kapustou.
|