Lokše s pečeňou

Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Veľmi chutný obed ;)

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som očistila a uvarila v šupke, v mierne slanej vode, deň vopred. Na druhý deň som ich ošúpala a postrúhala, na väčších slzičkách stačí. Zamiesila som cesto s múkou a soľou. Urobila som z neho valec a nakrájala 80-85 gramové kúsky. Každý kúsok som upravila do bochníčka. Bochníčky som rozvaľkala na pomúčenej doske, na veľkosť panvice. Lokše som opiekla na suchej panvici, teplotu som mala nastavenú na stupni 7 z 9-tich. Po každej opečenej lokši treba panvicu oprášiť od múky, aby sa na nej nepripekala. Lokše som ukladala na seba, vždy po opečení som vrch potrela rozpusteným kačacím tukom.
  2. Cibuľu som pokrájala a dala opekať na masť. Kuraciu pečeň som očistila a pokrájala. V druhej panvici som ju postupne opekala na masti a pridávala ku cibuli, do ktorej som dala opekať jednu štipľavú papriku, nepokrájanú.
  3. Do opečenej pečene som pridala koreniny a na záver aj soľ. Paprika zmäkne, ale pečeň nebude pikantná, môže si ju pridať len kto chce.
  4. Ku plneným lokšiam sme jedli čalamádu, výborné sú aj s kyslou kapustou.