Domáce langoše fotorecept

shukvacik - fotkashukvacik, 27. januára 2015
Domáce langoše (fotorecept)
Foto: shukvacik

Nieje nad dobrý, čerstvý domáci langoš . Tak sa podelím s mojim receptom, ktorý ma ešte nikdy nesklamal a vždy každému chutili .

15
porcií
100 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

1000 g
1 kocka
1 ks
1 hlavička
1 l
1 dl
100 g
10 g




Postup

  1. 1

    Kvások - srdce dobrého langoša : - Do misky si dáme trochu teplej vody , droždie (ja dávam celé), ale stačí aj polovica, lyžička kryštálového cukru a dobre premiešame. - Misku prikryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  2. 2

    - Do hrnca (misky-kysky) si dáme 1 kg - múky, 3 lyžičky soli, 2 lyžice pochúťkovej smotany a vodu. - Všetko poriadne premiešame a vypracujeme cesto. - Keď máme dobre vypracované cesto, tak ho uložíme na teple miesto (kým nám pekne nevykysne).

  3. 3

    - Sklenú podložku som si potrel olejom (nepoužíval som múku, tak som si nič nezašpinil). - Z vypracovaného cesta som urobil 15 bochníčkov, ktoré som potrel trocha olejom. - Bochníčky som prikryl igelitom a zakryl dekou na 20 minút.

    Domáce langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    - Bochníčky odokryjeme a po jednom tvarujeme a ťaháme langoše, ktoré pečieme na rozpálenom oleji (Olejom nešetriť! Langoš musí plávať).

    Domáce langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Horúci langoš hneď potierame cesnakom. Cesnaková pasta: - Očistil som si hlavičku cesnaku , strúčiky som rozdrtil, pridal olivový olej a soľ (podľa chuti).

    Domáce langoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové langoše si každý spravíme podľa svojho gusta :-)

Diskusia k receptu

jozka2
Tak to si sa s nimi pohral,vyzeraju bwskutocne dobre.5
marienka44
@Shukvacik , kedysi predávali v lete langoše na ulici a oni ich potierali cesnakovou vodou, nie olejovou pastou. Zdá sa mi tá voda šetrnejšia k nášmu organizmu, veď langoš samotný je robený na oleji (treba odsať prebytočný tuk po vysmažení papierovou servítkou) a ešte ďalší olej k tomu. Neviem, ale cesnakovú chuť dostane aj z tej cesn. vody.
milina
marienka44, kritika za kritikou. Varecha ponúka prezentáciu receptov všetkých varecháčov a kto tu dá svoj recept tak ho prezentuje tak, ako ho on pripravuje a preto kto chce nech skúša podľa svojich predstáv.
shukvacik
@marienka44

- Je to tvoj názor, áno aj ja som langoše ukladal na servítky aby neboli také masne ( to už je každého vec, či to bude robiť alebo nie, preto som to tu ani nepísal )

- čo sa týka vody s cesnakom . . . mne osobne to nechutí , preto dávam namiesto vody trochu olivového oleja ( poprípade olivový olej a trocha vody )
spetkasoli
velmi pekny recept, paci sa mi zrovna tak aj jeho autor, si velmi sikovny@shukvacik , aj ja bych si ta adoptovala ako @rea1 :), recept si ukladam, urcite vyskusam a davam zasluzenych 5*****pekny den vsem
abdul
Autor bude rozštvrtený multiadoptívny jedinec po toľkých adopciách. Recept u mňa za 5*.
Vodou natierané langoše mi pripomínajú víno, po našom vodnár. Vonia ako víno, ale víno to nieje. Šetrenie drahého cesnaku. Buď potrieť priamo cesnakom za horúca, alebo cesnak krátko rozmixovať v malej lyžičke oleja aby aj tie kusy cesnaku bolo vidieť. A na rande seďte k sebe chrbtom.:-)).
rea1
@abdul , žiadny rozštvrtený, ja som si to vymyslela prvá, ja ho chcem celého, nech sa môže chlapec v mojej kuchyni realizovať. :-)) a na rande chrbtom? nieee, zastávam návrh @tiginka , lebo kto neľúbi cesnak (ak nie je chorý), tak je len taký polovičný chlap. alebo ženská. lebo cesnaku nie je nikdy dosť. ja ho dávam do všetkého, snáď okrem kávy a bábovky. a tou bábovkou som si nie celkom istá. :-))
milanblaho1
recept super, dam si ho do KK. vidim ze sa nam Varecha obracia na zoznamku :D :D :D
medovnicek
aj ja robievam langoše s kyslou smotanou v ceste a sú výborné, si šikovný:)
zinnajdha
uložené, supeer.
Autor sa neozýva, asi sa hanbí, že ho chcú adoptovať ?
ubka
Pekný tradičný recept,šikovný kuchár:-)
Tiež sa mi nepáčia kritické poznámky,čo a ako by bolo lepšie,bez odskusania receptu:-( je to prezentácia receptu zadávateľa ako sa osvedčila jemu.
shukvacik
Ďakujem za komentáre :-D no adoptovať sa nedám , , , dúfam že budú každému chutiť ;-)
marienka44
@Milina , Amelia má pravdu, ja som nekritizovala.
@Milina , Ty máš vo svojej vizitke napísané, že sa rada inšpiruješ dobrými radami, ale z Tvojho prístupu to necítiť. Myslím, že sa neriadiš tým, čo si uviedla vo svojom profile.
jarunka
Oo, langose som nejedla ani nepamatam, dala by som si cesnakove.
janger
Krasne, lakave langose, az citim ich vonu :-), mnam....Budem musiet spravit. Nedavno boli deti na Slovensku, chutili si na langose. Stali asi 20 minut v rade pri stanku s velkym napisom - LANGOSE. Ked prisli na rad, tak im povedali, ze v sobotu maju len kebab :-(...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia