Rastlinné mlieko
Rastlinné mlieko

Domáce kokosové mlieko

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 20. augusta 2017

Výroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a plátno na prepasírovanie. Kokos, ktorý vám zostane, nevyhadzujte, zíde Zobraziť celý popisVýroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a plátno na prepasírovanie. Kokos, ktorý vám zostane, nevyhadzujte, zíde sa v mnohých receptoch. Kokosové mlieko má všestranné využitie. Výborné je aj len tak samotné, najlepšie ešte teplé. Mňááám! https://www.patincatsomekitchen.com/domace-kokosove-mlieko

Suroviny

1 liter
200 g




Postup

  1. 1

    Vodu zohrejte v kanvici. Sušený kokos dajte do mixéra a zalejte vodou. Nechajte stáť približne 1 hodinu.

  2. 2

    Po hodine zmes pomixujte asi 30 s. Pomocou plátna a lievika mlieko prepasírujte.

  3. 3

    Kokos, ktorý zostane, odložte. Mlieko skladujte v chladničke, spotrebujte v priebehu niekoľkých dní.

Diskusia k receptu

bubaya
Zo zbytku kokosu sa dá urobiť kokosová múka, ktorú stojí bratru 5 ečok v obchode. Zbytok po mlieku daj na pečiaci papier do rúry, na 60°C nechaj sušiť cca 2 hodiny, ak je ho viac, tak treba občas poprevracať. Keď je úplne suchý, ešte raz v mixeri pomixuj, ak chceš múku jemnú a hladkú. Daj do pohára, dobre uzavri. A upeč niečo dobrého a pridaj nám na varechu.
1x jaraw
bubaya
PS: Ak sa zráža pri mixovaní kokosový tuk dolu pri nožoch, tak je mlieko studené, treba ho zohriať na cca 25-30°C.
mitzy
Videla som aj na dyi veganskej kucharke od teba :) super recept, vyskusam, ked si najdem nieco s kokosom, aby som naplanovala dve muchy jednou ranou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia