Domáce klobásky

Domáce klobásky
Foto: mamina2
mamina2Mamina2, recept pridal: 29. novembra 2010 13:35Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

ošupeme si cesnak, pomelieme maso, my sme mleli na 22 mlynceku :)) zamiešame so vsetkymi koreninami, pridame cesnak a vo vode rozmiesanu papriku . potom to ochutname , dochutime ...
Domáce klobásky - obrázok 1

2

a mozeme plnit creva, ktore sme mali namocene v slanej vode.
Domáce klobásky - obrázok 2

3

jeden toci, druhy toci klobasky. hotove klobasky sa popichaju šparatkom a daju sa udit k susedom :))
Domáce klobásky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 29. novembra 2010 o 17:47
    kráásne...presne také musím kúpiť, ale určite nebudú také dobré....


  • ketty3811, 29. novembra 2010 o 17:51
    mňam,pekné klobásky :-)


  • vikinka19, 29. novembra 2010 o 17:52
    tie musia byt "mňamkovééé" :))


  • vikinka19, 29. novembra 2010 o 17:57
    enerrgizer:...domáce sú domáce, také určite nekúpiš. Nieviem odkiaľ si, ale vždy keď sme doma na dovolenke(severná Morava, okolie Trenčína) tak ich kupujeme v Jablunkove, alebo v Trenčianskej Teplej, lebo sa veľmi chuťovo podobajú tým aké sme robievali aj my ... :))


  • ajan16, 29. novembra 2010 o 18:37
    Idú Vianoce budú klobásy.Ja obyčajne klobásove mäso zarobím večer a
    nechám ho postáť do rána.Dávam menej cesnaku a kvalitnú červenú
    papriku.Na údenie používam slivkové drevo.


  • marianne69, 29. novembra 2010 o 18:40
    Boze, ale dala by som si taku ozajstnu domacu klobasu,vyzeraju lakavo...


  • michsamant, 29. novembra 2010 o 18:40
    hiiiiiiii! idem prehltat na prazdno... to budu dnes sny :))


  • evusik, 29. novembra 2010 o 18:41
    neviem ako kde, ale u nás sa dajú kúpiť dobré klobásy, samozrejme nie v supermarkete, ale v malých obchodoch sa dá.... aj my máme jeden obchod kde si kupujeme dobré domáce klobásky.... a aj tieto vyzerajú úplne super :-)


  • danculka, 29. novembra 2010 o 18:47
    Ako vraví @vikinka ,domáce sú domáce.Sú aj na pohľad pekné,tak na odhryznutie.Recept si ukladám a porovnám s našim.


  • frezia68, 29. novembra 2010 o 19:13
    Jéj,tak to je podľa môjho gusta-veľa cesnaku,aj štipľavá paprika...dobrý sused je na nezaplatenie :-)))


  • jatanika, 29. novembra 2010 o 21:18
    domáce klobásky robievajú tradične na Vianoce svokrovci.... tieto sú rovnako krásne... zavoňali až sem...


  • palokuchki, 29. novembra 2010 o 21:37
    Tie klobase vyzeraju perfektne. Ukladam si recept.


  • tinca, 29. novembra 2010 o 21:49
    aj u nás je jeden mäsiar a robí výborné klobásy, takže pôjdem vziať do kapustnice, ...ale domáce sú domáce. No sú nádherné, večer nehodno chodiť na varechu


  • helca103, 29. novembra 2010 o 22:22
    veru tak toto je ako za trest keď sem prídem takto večer iba slintám.... hneď by som si dala domácu ,údenú, voňavú, klobásku,len kde v činžáku natrafiť na suseda čo by ich vyúdil.


  • honestka, 30. novembra 2010 o 01:39
    a pre nas tu daleko - kolko gramov znamena BALICEK: paprika, korenie, rasca? diky


  • mamina2, 30. novembra 2010 o 07:53
    honestka, na to som ani nemyslela prepačte takze paprika je po 40g, rasca tak isto a mlete cierne korenie po 20g...a horcicovy poharik je myslim 2,5 dcl... domace su domace, pretoze si ich dochutite podla seba, ale vzdy sa v okrese najde par masiarov ,ktori maju podobne chute, cize niekedy si poviete naco ste sa s tym namahali,ked sa to da aj kupit, ale ten pocit,ze su VAšE je na nezaplatenie :)) a my sme tu vsetci asi jedna rodina v tejto malej malebnej dedinke takze co sused to dobrak :))


  • duschko, 30. novembra 2010 o 10:08
    Domace klobasky, vzdy mi pripomenu cas zabijaciek. Obycajne pred vianocami. Uz som naladeny na tu vianocnu atmosferu. Velmi pekna fotka. Ukladam do MKK


  • magdula, 30. novembra 2010 o 12:18
    robili sme stále na Vianoce a Veľkú noc domáce klobásy, recept bo podobný tomuto ale už nerobíme, lebo nemáme kde udiť, Majster už ie je medzi nami a čo sme skúšali inde, to už nie je ono. Tak robíme len neudené a potom tak po spišsky upeičieme. Dá sa na panvicu trocha masti a podlejú sa vodou. Prikryté sa pečú, obraciame, ked sa voda odparí _klobasy pustia masť, odkryjeme a pečieme do peknej farby. Nie je to čo udené, ale čo už - bieda naučila Dalibora.......


  • allstar, 30. novembra 2010 o 12:58
    Oj aj ja som robieval domáce klobásky ale už nemám kde ich údiť tak nerobím .


  • aja1616, 30. novembra 2010 o 13:52
    No, domáce sú domáce aj preto, že viete, čo ste do nich dali. Aj u nás vo vedľajšej dedine je malé mäsiarstvo, ktoré vyrába a predáva dobrú klobásku, kým neviete čo všetko v nej je. Nie je mäso ako mäso. A tie všemožné chemikálie na oblbnutie chuti. mamina2 , inak dala by som si z tých Tvojich. My tiež robievame približne tak ako Ty, ale nedávame cukor. To vidím prvý raz. Zaujímalo by ma, či má nejakú špecifickú "funkciu" v klobáske, alebo jednoducho máš taký recept. Ukladám do KK.


  • lorain, 30. novembra 2010 o 15:13
    mamina 2... mnam, lakomim sa na take domace, ale v meste to je tazsie. Ale zavidim Vam uprimne tu dedinku a dobrych susedov. Ja som v takychto podmienkach travila detstvo a stale tuzim sa tam vratit. Rozpravam to uz par rokov kazdemu, verim, ze sa mi to splni , keby som Vam dala tel. c. ozvali by ste sa mi? Diki


  • jeka, 30. novembra 2010 o 15:34
    my si tiež robíme klobásky na každé Vianoce a Veľkú noc,ale toľko papriky,cesnaku,oriešok a tobôž rascu nedávame,o cukre som tiež nepočula,práve včera volal známi kedy ma nakupiť mäsko.Viete si predstaviť akí žruti sme pri použití dvoch balíčkov čriev.


  • bozulka, 30. novembra 2010 o 15:38
    Recept je podobný nášmu,my sme dávali trošku viac pálivej papriky.Súhlasím,že niet nad dobrú domácu klobásu !!!!


  • mamina2, 30. novembra 2010 o 15:55
    Ten cukor má ten význam, že klobásy nevyschnú a zostanú dlho pekné
    červené (samozrejme, ak nejaké dlho zostanú) na chuti to nič nemení.... klobasa je jednodnoducho najlepšia strukovina :))


  • dry, 30. novembra 2010 o 16:57
    Môj recept na klobásky je: na kilo mäsa 2 dkg soli, 1,5 dkg papriky červenej sladkej 0,5 dkg, korenie čierne mleté, rascu mletú alebo celú a cesnak podľa chuti. Celkové množstvo papriky by nemalo byť viac ako 2 dkg. Od väčšieho množstva papriky sú klobásky horké. Aby mali klobásky peknú farbu kupujem čerstvú domácu mletú papriku na trhu. Nedávam ani cukor ani muškátový orech. Ak robím klobásky len na pečenie tak dávam max. 1,5 dkg soli. Cukor do klobásky dávajú polovníci na zjemnenie chuti diviny. Proti nadmernému vysychaniu klobás je dôležitý pomer chudého a tlstého mäsa. Ak sa vám klobásky pri udení moc ztiahnú tak ste dali málo tlstého mäsa. Ak sú klobásky mastnejšie pomalšie vysychajú. Aby vám nevyschli na kosť treba ich v správny čas dať do mrazničky v dvojitej fólii. Z mrazničky si vyberiete koľko potrebujete za hodinku sú konzumovateľné a také tvrdé ako ste ich vložili do mrazničky. Domáce čabajské klobásky sa plnili do hovädzieho čreva. Po vyschnutí ich ukladali na chladné miesto do čistého dreveného popola, kde neplesniveli a nadmerne nevysychali.


  • dry, 30. novembra 2010 o 17:00
    Prosím doplniť v druhom riadku: 0,5 dkg pálivej papriky...


  • evanaaa, 30. novembra 2010 o 23:56
    Všetky recepty sú fajn, všetky klobásy dobré, ako to tu čítam, dala by som si z nich, takto len spomínam, keď žili starí rodičia, vždy nám zo zabíjačky posielali, odvtedy som také už nejedla, škoda. Ale lepšie chutili, keď boli správne vysušené, nie také moc mäkké. A mimochodom, Mamina2, horčičák má 2 dcl., nejaké ešte mám, tie klasické.


  • remcula, 1. decembra 2010 o 11:42
    To je nááádhera!! My je taky děláváme, musím si porovnat tady ten recept s naším. Tohle jsou klobásy podle mých představ, opravdu klobouk dolů!


  • zitar, 3. decembra 2010 o 21:54
    Tak dobrú klobásu, teda domácu som už pekne dlho nejedla. Táto vyzerá výborne, normálne som zacítila jej vôňu.


  • bedrunka, 8. decembra 2010 o 14:11
    Nám by sa bez domácej klobásy neodrátali ani Vianoce, ani celá zima. Pred pár rokmi sme ju sami vyrábali, ale dnes, keď zjeme len kilo-ľ


  • bedrunka, 8. decembra 2010 o 14:20
    ...prepáčte, odpálila som nedokončený komentár....keď zjeme len kilo-dve a máme cholesterol a nadváhu a rôzne iné neduhy, tak len skočíme ku dobrému mäsiarovi alebo na trh a tam si občas doprajeme.


  • hankana, 27. marca 2011 o 07:21
    my chceme doma robit kolobasky tak vyskusame tento recept.dufam ze budu vyborne.Dik za receptik


  • alextv, 30. júla 2011 o 17:22
    Fíha, ako namaľované !! Dobrá inšpirácia idem teda na to !


  • ajay, 7. júna 2012 o 23:15
    Recept vyzera vynikajuco ale kde zozeniem tych susedov! Dala by som si tie klobasky ihned, krasne vyzeraju.


  • gabco29, 26. novembra 2012 o 18:07
    Paráda... mnam. Skúsim.
    má niekto recept,alebo návod na udenie mäsa?
    Ďakujem.


  • gabco29, 30. novembra 2012 o 12:33
    Super kimlo,ďakujem.


  • stillo, 20. decembra 2012 o 00:30
    toho muškátový oriešok kolko toho ????


  • lencsejani, 21. decembra 2013 o 12:40
    zdravim,dobry sused,ze tak pekne vyudi :-) . som masiar celkom peknymi skusenostami,len tolko k klobáskám:cukor je vlastne klobáske nepodstatná! treba skusit bez cukru a ucitite originalitu klobásky! cukor sa kazdopádne dává do salámov !!!! vysvetlil by som myle rad,ale drahi ludia nehnevajte sa nechcem prezradit dlho uchovávajuce tajomstvá :-),aj tak som prezradil vela (y)


  • pusta, 21. decembra 2013 o 15:14
    @lencsejani , vysvetľovať nemusíš, viacerí tie tajomstvá ovládame, boli opakovane rozoberané a vysvetlené tu na vareche pod inými receptami.
    @mamina2 , nádherné klobásy, palec hore :-)


  • pusta, 21. decembra 2013 o 15:17
    @mamina2 , 5*****



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist