Kaiserky

Domáce kaiserky

Autor receptu: mysiacik

Postup

  1. Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  2. Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si "odždibujeme" z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy.
  4. Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť