Kaiserky
Domáce kaiserky
Autor receptu: mysiacik
Postup- Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si "odždibujeme" z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy.
- Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť
|