Domáce kaiserky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V obchode som natrafila na formu na kaiserky. Hneď som ju vyskúšala. Na obale bol aj recept na kaiserky. Dnes sme mali k obedu fazuľovú polievku a kaiserky namiesto slížov.

10-12 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny. V tom som zistila , že nemám doma čerstvé droždie . Tak som požila 7 g sušené droždie. V surovinách mám písané čerstvé droždie podľa receptu priloženého k tvorítku kaiseriek.
  2. Začala som s vážením múk. Odvážila som 250 g pšeničnej múky hladkej T650,
  3. 125 g ražno - pšeničnej múky,
  4. 125 g polohrubej výberovej múky. Múku som preosiala aj so soľou . Spravila som v múke jamku , do ktorej som dala 1 čl cukru a vysypala som jedno vrecko sušeného droždie. Ohriala som si 300 ml mlieka , v ktorom som rozpustila 25 g masla.
  5. Zarobila som cesto. Hneď som s ním pracovala ďalej .
  6. Rozdelila som ho na 12 častí.Jeden som odvážila . Mal 75 g.Z každého som spravila guľku. Uložila som ju na plech vystlaný fóliou na pečenie.
  7. Na plechu som guľky sploštila. Zakryla som ich utierkou a nechala 10 minút odpočívať.
  8. Po 10 minútach som tvorítkom spravila zárezy. Cesto už vyzerá ako kaiserka. Otočila som ich zárezmi dole a nechala 15 minút kysnúť.
  9. Po 15 minútach som ich znovu otočila zárezmi hore. Natrela som ich nie vajíčkom ale len bielkom , ktoré mi zostalo z iného receptu.Posypala som ich ľanovými a sézamovými semenami . Nakoniec som pridala morskú hrubozrnnú soľ.
  10. Rúru som vyhriala na 220 °C. Piekla som ich asi 12 minút.Treba sledovať rúru . Čas pečenia je len orientačný, lebo každá rúra inak pečie.