Domáce dlhánske rezance z tvarohového cesta s orechami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné domáce rezance, ktoré som urobila z tvarohového cesta..môžte si ich urobiť na slano aj sladko..

4
porcie
40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na tieto domáce rezance neudávam množstvo múky, pretože to závisí od tvarohu..teda treba pridať celé vajce a tvaroh a toľko múky pridať, aby vzniklo rezancové cesto..čo sa týka soli, ak ich budete robiť na sladko, soľ som pridala iba do vody pri varení rezancov, ak robíte na slano, pridajte so do cesta soľ..do múky som dala tvaroh a vajce..
  2. dobre som vypracovala rezancové cesto...nechala som ho odpočívať asi 15. min. pokiaľ som si pripravila posyp...orechy a mletý mak..
  3. cesto som rozvaľkala...nevaľkajte na tenko ako na rezance do polievky..
  4. celé cesto som zrolovala...môžte si nakrájat aj na pásy...
  5. pokrájané rezance..
  6. pripravila som si ich na podnos, pokiaľ sa zovrie voda..
  7. keď sa voda zovrela, pridala som rezance ...keď vyšli na vrch, scedila som ich, ale neoplákla som ich vodou..
  8. scedené rezance som pokvapkala olejom..
  9. a už stačí iba poliať roztopeným maslom a posypať podľa chuti...prajem vám dobrú chuť..