Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 5. júla 2012

Domáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to Zobraziť celý popisDomáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to ;)

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

cestoviny:
200 g
2
1 PL
 troška
omáčka:
2-3 veľké  mäsité
2 veľké hrste
1 strúčik
1 menšia
3 PL
2 PL nahrubo namletá
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku a urobíme jamku. Rozbijeme dve vajíčka, prstami rozmiešame bielky a žĺtky, pridáme olivový olej, vodu a soľ. Suroviny spojíme a preložíme na pracovnú dosku. Vypracujeme hladké jemné cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na polhodinku do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme tenké pláty a nakrájame podľa nálady :)

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olivový olej, vhodíme rukou roztlačený strúčik cesnaku a nasekanú chilli papričku bez semienok.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíli prihodíme strúhanku a miešame. Strúhanka sa trocha opečie a v závere nám krásne zahustí omáčku.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájané a šupky zbavené paradajky.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode. Trvá to len chvíľku.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paradajky na panvici podlejeme vodou z cestovín a pridáme scedené cestoviny.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zamiešame, prehrejeme a na záver vmiešame rukolu a olivy.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávame s ovčím syrom pecorino.

    Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

marianne69
uplne paradny recept,krasne to na tom tanieriku vyzera a urcite mnamkovo chuti...
archaa
mnami, skvelý receptík, Elka, urco vyskúsam!!! Brava!!!!
archaa
uuuuj ja veeelmi, milujem pastu :) / a k nej pohár vínka ;) /
danda3
Nádherný recept, milujem takéto jedlá!♥
cica2
perfektné jedlo 1*....a páči sa mi aj bod 1...nakrájame podľa nálady :-)))
marienka44
Ja si tiez robim sama cestoviny, nikdy som nekupila hotove. Ale mne sa vidi vela 2 vacia na 200 g muky. Mozno tie Tvoje su specialne.:-)
Zjatra vyskusam podla Teba.
daniela142
Nazaj - chuť kúpených cestovín sa s domácimi nedá porovnať! Krásny recept.
mardo
no, nesklamala si... hehe. som rad ze sa Ti dari!
luckaprima
vyzerajú výborne, ja sa stále sama pred sebou vyhováram že nemám strojček na cestoviny tak nemôžem robiť domáce, no Ty si ma teda dostala :) výborný receptík
feelipe
Ako vsetko by bolo fajn na tom recepte,az na tu struhanku,ako to je nezmysel.Ak su kvalitne talianske cestoviny so semolinou,staci viac krat s omackou premiesat a cestovina to sama zahusti,takto to robia vsetci taliani.A tu rukolu by som dal cerstvu na vrch na koniec,ale uz ako komu chuti;).
nazarboncuk
Nuz moje neboli kvalitne talianske semolinove...len take obycajne. A tu struhanku mi raz davno poradil kamarat z Lecce, ale jasne kazdemu podla chuti :)
efreet
Dost som sice upravoval recept (fajnovky ako ovci syr pecorino, olivy kalamanta alebo extra virgin olivovy olej som nahradil ich klasickejsimi alternativami) ale aj tak to bolo vyborne, zaradujem si do pravidelnejsieho jedalnicka :)
efreet
Par rad pre zacinajucich kucharov (ako som ja :) ), tento recept je jeden z mojich najoblubenejsich ale po niekolkych pokusoch som zistil nasledovne:
1. Ak ste zaciatocnik, zvazte pouzitie kupovanych cestovin. Az neskor skuste domace.
2. Takzvana "trocha vody" je naozaj len trocha, rozumej max pol deci alebo len stvrt deci. Nakoniec sa mi zdalo, ze najlepsie nedavat ziadnu (raz som vyhodil cele cesto lebo som dal vela vody)
3. Pozor na tu rolku cesta na obrazku! Je to dobry sposob ale rozbalte si tie rolky, vo vode sa same nerozbalia!
4. Cestoviny sa neurobia rychlo. Najprv si radej pripravte cestoviny, potom pokracujte vo vareni
5. Cesnak si radsej nakrajajte alebo ho neskor vyberte (ked ho najdete). Inac pripravite jednemu zo stravnikov dobry sok

Tak asi tolko zatial. Je to vyborny recept ale neurobte rovnake chyby ako ja :)
micanela
nadhera - nemam sice domace cestoviny ale omacka na ne musi byt vyborna aj na kupovanych




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia