Plnené cestoviny
Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme
nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú
mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty
opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme
bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym
korením, nakrájanou šalviou a dusíme domäkka.
- Na pracovnú plochu preosejeme múku, vytvoríme
jamku a vlejeme do nej vajcia rozšľahané
s olejom, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme hladké
cesto. Vyvaľkáme ho na čo najtenší plát. Z cesta
nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor
medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme
zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme.
- Potom naplnené pruhy cesta nožom rozkrájame a vytvarujeme ako raviolky. Uvaríme vo vriacej
osolenej vode a podávame s rozpusteným maslom,
ozdobené restovanou karotkou a lístkami
šalvie.
|