Plnené cestoviny

Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou šalviou a dusíme domäkka.
  2. Na pracovnú plochu preosejeme múku, vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajcia rozšľahané s olejom, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho na čo najtenší plát. Z cesta nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme.
  3. Potom naplnené pruhy cesta nožom rozkrájame a vytvarujeme ako raviolky. Uvaríme vo vriacej osolenej vode a podávame s rozpusteným maslom, ozdobené restovanou karotkou a lístkami šalvie.