Domáce bravčové výpečky

izabella929 - fotkaizabella929, 5. júla 2015

Nedeľný obed v znamení výborného domáceho mäska..konečne mám domácu krkovičku a tak som nemohla odolať skvelému obedu z nej..

4-5
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1
2 strúčiky
podľa chuti
 celá
 domáca




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyla osušila..potom pokrájala na menšie kocky..

    Domáce bravčové výpečky - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala bravčovú masť, pokrájala som do nej cibuľu, opiekla a pridala som bravčové mäso, ktoré som opiekla..spolu s výpekom som všetko preliala do menšieho pekáčika, osolila, okorenila, posypala rascou a pokrájaným cesnakom, podliala malým množstvom vody a piekla vo vyhriatej trúbe na 180 st. 50 min. počas pečenia som stále dolievala veľmi malé množstvo vody, napokon som zvýšila teplotu na 200 st. a mäso som dopiekla..pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som si domáci knedlík aj dusenú kapustu..do kapusty som na záver pridala z výpeku..uložila som všetko na taniere..prajem vám dobrú chuť..

    Domáce bravčové výpečky - obrázok 2

Diskusia k receptu

yogicek
Milá @Izabella929
Na výpečkoch som si vždy dokázal pochutnať. Ja ich mám veľmi rád so špenátom. Aj keď ja som ich robieval trošku zložitejšie, Tvoju verziu chválim. Máš odo mňa 5*. Pekný deň Ti prajem.
bembo
radosť mi pred Tebou už urobila @Skatulka ,a teraz Ty.toto úžasné jedlo nám robievala starká Cútovie,keď sme prišli so ségrou na prázdniny do Pliešoviec.tam sa varilo po slovensky a fakt super.dík za pripomenutie toho skvelého receptu.
dandika1
@izabella929 chutny obed potesil by aj mojich chlapov urobim im radost ked bude chladnejsie. Ked pises, ze mas domacu krkovicku ,domacu mast, a pod.to mas z vlastneho chovu ,alebo kupis na farme? 5* aKK :-)
izabella929
@dr ,teší ma, že sa ti páči.-)@junior ,pomenoval si to správne, mäsko veľmi chutnučké, proste celý obed..)@yogicek ,už dávno som veru mala na ne chuť, len mi chýbalo domáce bravčové mäso..ale veru to bola pochúťka.-)@terinka55 ,veľmi by ti chutilo, som presvedčená.-)@ariela6 , tak to je super, aspoň vieme ako nám chutilo..)@bembo , stará dobrá klasila z čias našich milých babičiek veru nemá chybu...kiež by sa takto chutne a zdravo varilo aj dnes..@klaudia968 ,vďaka za hviezdičky, najradšej mám tie z nebíčka.-)@dandika1 , veru by si pochutnali,,domáce je domáce a celkom iná chuť..kým som žila na dedine mala som každý mesiac prísun čerstvých výrobkov a mäsa z farmy..teraz som bola náhodou v rodnej dedine a spojila som sa s mojim farmárom...boli práve tie prvé horúčavy..počkala som si na mäsko, vnoci o 2.30hod. zabíjal a o 11-hod. mi priviezol čerstvé výrobky aj mäsko..som rada, lebo všetko bolo čerstvé a krásne kúsky mäsa..chvíľku si budeme pochutnávať na fajnotkách..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé koemtáre.-)
havino
veľká dobrota Izka, aj ja už mám chuť na pečené dlho, si mi chute narobila
evanaaa
Ja som v nedeľu varila podľa receptu od @sracz - Bravčové pečené na čiernom pive, kúsky pečené v červenej kapuste, len som si recept trochu pozmenila a prispôsobila, a miesto pliecka som mala bravčové líčka, ktoré v tej kapuste krásne zmäkli a zjemneli, dokonca boli skôr hotové ako kapusta. Takže nabudúce spravím niečo podobné, ako ty, @izabella929 , ale z bravč. líčok, ak ich dostanem.
afataga
mas pravdu, najlepsi vypecky su z krkovicky, dokonca sa to aj rymuje :-), vyborne si uvarila, ja davam aj trochu cerveneho vina




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia