Domáce bravčové rebierko na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. augusta 2013

Dnes som na obed urobila domáce bravčové rebierko na červenom víne..všetky použité suroviny sú domáce..rebierko som opekala na panvici, aby zostalo úplne šťavnaté..

80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 dl
50 g
1 ks
1 strúčik
podľa chuti
štipka
štipka
štipka
Príloha:




Postup

  1. 1

    Rebierko som poriadne umyla, osušila a pripravila som si aj slaninu, ktorú som pokrájala na kocočky..

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolila, okorenila, posypala rascou, pokrájaným cesnakom a posypala červenou mletou paprikou..

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájanú slaninu som dala na panvicu a opiekla..

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    slaninu som tam nechala a na ňu som položila rebierko...opiekla z oboch strán a podliala červeným vínom...zakryla pokrievkou a nechala na malom plyne pomaly opekať...aby zostalo šťavnaté...

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rebierko sa opekalo hodinu a bolo úplne krehučké a šťavnaté...kým sa rebierko opekalo, pripravila som si drobné zemiačiky...zostali mi z vyberania také drobné, neviem, prečo sa im nechcelo narásť a takto ich zvyknem ihneď zúžitkovať...povarím ich chvíľku v slanej vode, ošúpem a opečiem na masti do chrumkava..

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    k tomuto hlavnému jedlu som podávala veľkú misu zeleninového šalátu. uhorky, paradajky, paprika a cibuľa ...všetko z mojej záhrady...výborný obedík...dobrú chuť..

    Domáce bravčové rebierko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
opäť krásny obed od Teba... keby sa dalo chodiť k Tebe na stravu :)))
stacy77777
parádny obed,to by bolo dačo pre môjho starkého...:-))), Izka,mala by si si otvoriť reštauráciu a cukráreň,my varecháčky by sme sa postarali o reklamu...:-))
sracz
... ja som sa už dávno "pasoval na permanentného abonenta kostovníka" Tvojej vynikajúcej kuchyne, cukrárne i pekárne, milá @izabella 929 a naviac Ti "grátis" budem ryľovať a kosiť záhradu! Bravčové rebierka mám vo veľkej obľube, pripravujem ich často a až tu (vzhľadom na môj "dodžubaný" žalúdok) ho zapíjam "dvojdecovkou" plzeňského! Blahoželám, hodnotím ***** a archivujem v KK -:)))
izabella929
@sracz..v čera som dlho uvažovala, čo dnes uvariť...mám mäsko na výber, ale zase sa mi nechcelo v tej horúčavy dlho poskakovať okolo hrncov...toto bola ľahšia verzia..a bolo to vynikajúce mäsko...medzi rebrami toho nie je veľa, ale za to je to papkanica.-))no vidíš, ja som si ani pivko nedala, abyčajnú minerálku som pila, lebo u nás je pekelných 38 st. ďakujem ti pekne za komentárik.-)
izabella929
@luss44..no dobrý nápad, len keby sa dalo roky vrátiť dozadu...nie moje, ale tohto zlého sveta, v ktorom sa nachádzame..kôli tomu som musela predať vinohrad...lebo ti ukradnú aj rodný list...@stacy77777..teraz to píšem @luss44...ur čite by boli všetci návštevníci spokojní.-)))Ďakujem pekne za vaše milé komentáre.-)
mariamka
presne o tomto to je, ze sice nepotrebujem tento recept ulozit, ale paci sa mi velmi, jednoduche, chutne, dam 5* ale asi zbytocne,, narazam na tu novu sutaz a stare pravidla ,, @izabellka to sa vas netyka, taketo rebierka kedykolvek :)
izabella929
@mariamka milá, je to tu čím ďalej, tým viac domotané...neprihlasujem sa do súťaže...nemá to zmysel...ďakujem za komentár.-)
pusta
krásny reccept na chutné rebierka.
ved do súťaže sa teraz ani neprihlasuje, vyhodnocuje sa kk. :-)))
medovnicek
Izabelka týmto jedlom by si sa určite zavďačila môjmu chlapovi, super jedlo, super postup ako vždy
manya
@izabela929 som veľmi rada, že sa s nami delíš o svoje recepty, ktoré sú naozaj skvelé, dosť som z nich vyskúšala a samozrejme posunula ďalej, ( moja informačná agentúra sí-bý-ej funguje stále a som rada, keď posunutý recept sa páči ), vyskúšam aj tieto rebierka,
elysa
výborné jedlo, putuje do kk, moji chlapi takéto dobroty milujú...:))
havino
oj, oj @izabelka , tak dobre vyzerajú, viem aká je to dobrota, také pečené rebro, mám možnosť kúpy neobrezané, ako dostať v obchodoch, vhodné len vyvariť, lebo nie je čo obhrýzť, ale pekne prerastené mäsom, nedávno som ich piekla marinované v rúre, chlapi mali pánsku jazdu, uložím si tento postup u teba
alex37
rebierka vyzerajú perfektne, určite tak aj chutia. Pekný receptík, ukladám a dávam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia