Domáce bagety

Domáce bagety
Foto: pamacka
pamackaPamacka, recept pridal: 17. novembra 2010 18:23Ďalšie jeho recepty

V nedeľu nechodím do obchodu,radšej si pečivo upečiem doma.Toto je jeden z druhov čo robievam.

Suroviny

3
porcie
40
minút
príprava
20
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

Zo surovín spracujeme vláčne cesto a necháme ho 30-40 kysnúť,premiešame a necháme ešte 10 min nakysnúť

Na vále si cesto rozdelíme na rovnaké časti,vytvarujeme bagety,ktoré necháme ešte 10 min odpočívať, narežeme na 3 miestach potrieme vajíčkom a upečieme do zlatova cca 250st-18-20 min



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

45 komentárov k receptu
  • zdezda, 17. novembra 2010 o 19:49
    super, som rada, že nie sú robené v pekárničke :-)( ktovie, možno ju dostanem pod stromček)


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 20:09
    Su krasne, ako z obchodu.....perfektne(KK)


  • enerrgizer, 17. novembra 2010 o 20:23
    perfektné...ako naozajstné :-)


  • bobarka, 17. novembra 2010 o 21:06
    Sú perfektné, až mám chuť. Koľko kusov vyjde z toho množstva cesta? Už sú v KK.


  • julica, 17. novembra 2010 o 21:42
    aké pekné, a bez pekárničky. kk, vdaka


  • zasterka, 17. novembra 2010 o 22:00
    super, ukladám


  • sonka1307, 17. novembra 2010 o 23:58
    krásne!!! kk


  • evia, 18. novembra 2010 o 07:36
    celý život som miesila kysnuté cesto ručne, na minulé vianoce mi deti kúpili pekáreň, takže táto práca odpadla. Inak robím bagetky presne ako ty, niekedy pridám 1 lyžicu ovsených vločiek. Máš ich krásne vypečené. Super


  • marienka44, 18. novembra 2010 o 08:21
    @Pamacka , to vajicko v rozpise je do cesta alebo na potretie?


  • malyanjelik, 18. novembra 2010 o 09:40
    Vyzerajú výborne, určite ich cez víkend vyskúšam.Mňam:-)


  • torticka, 18. novembra 2010 o 14:52
    Krásne, skúsim to aj ja urobiť.


  • evanaaa, 18. novembra 2010 o 16:47
    Páčia sa mi, musím si ich zaznačiť aj ja. Pamacka, to droždie je sušené? A čo by sa stalo, keby som polovicu múky zamenila za hladkú celozrnnú, dalo by sa?


  • evanaaa, 18. novembra 2010 o 16:48
    To vajce aj mňa zaujíma, ale asi by tam boli v rozpise dve, alebo nie?


  • pamacka, 18. novembra 2010 o 19:41
    AHOJTE-tak postupne /asi píšem recept neprehladne opravím/-vajce je na potretie,droždie je sušené,málokedy s nim varím no tuto mi sedí.


  • remcula, 18. novembra 2010 o 22:59
    Jsou dokonalé!!


  • samanka, 19. novembra 2010 o 09:41
    vydarené bagetky @Pamacka , dá sa aj bez pekárničky. Ale pre toho, koho bolia ruky ako mňa, je pekáreň veľký pmocník.


  • abdul, 19. novembra 2010 o 11:18
    Mladá pani, znamenám si. :-)))


  • zitar, 19. novembra 2010 o 13:02
    Vyzerajú, ako keby si ich kúpila v pekárni a odfotila / to je pochvala/, krásne a páči sa mi, že recept je nie na gramáž, ale na šálky.


  • pamacka, 19. novembra 2010 o 20:21
    cesto je fajne, dobre sa tvaruju a elektricka rura je suprova vec asi na plynaku by som ich nespravila


  • juro8547, 14. decembra 2010 o 17:31
    Dakujem za recept:) prave som to skusal v praci, sice nevyzera to ako bageta, skor sa to podoba na chlieb, ale je to bomba:)) vsetci chvalia


  • pamacka, 14. decembra 2010 o 18:42
    z tohto sa daju aj žemličky robiť aj biely chlieb,ked sa mi nechce bagetkovat,urobím chlebík:)


  • evia, 26. decembra 2010 o 22:05
    ja som si zarobila podľa tvojho receptu cestíčko v domácej pekárni, ale bohužiaľ to nevyšlo. Pomer 2 šálky vody ku 4 šálkam múky mi vytvoril veľmi riedke cesto a musela som pridávať múku.


  • pamacka, 15. januára 2011 o 17:53
    evia a inak boli dobre?mozno muka malo ,,pila,,ja mam takyto pomer -niekde su recepty ze 1šalka vody na 1 1/2 šalky muky-ale aj 450ml vody na 800g muky-treba to doštelovať na svoju ruku:)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 22 komentárov)
  • nikazamilovana, 19. septembra 2011 o 21:34
    vyzerajú úžasne ! :)) Len sa spýtam ... tvoja šálka má približne koľko ml ? :)


  • marianne69, 16. novembra 2011 o 18:27
    absolutne vynikajuce bagetky,dala som 1 hrncek celozrnej muky+3 hrnceky hladkej muky+1 PL ovsenych vlociek su skvele,dakujem za recept:-)


  • cica2, 16. novembra 2011 o 18:34
    tie sú krásne, som rada že som recept objavila:)


  • prdelinka, 13. apríla 2012 o 19:48
    akurat som ich dopiekla.spravila som 6 menších,dala som ovsenú múku na polovicu s hladkou,piekla presne 20 minút,ale zvonku sú strašne tvrdé.nabudúce skúsim len z hladkej asi :) ale inak chutia vynikajúco :)


  • daniella9, 14. júna 2012 o 12:49
    robila som presne podľa vášho receptu, ale celé je to na pi*u...:-/:-/:-/
    cesto je totálne lepkavé a tuším ani nenakyslo...viete mi poradiť kde je chyba?


  • stuvik, 17. júna 2012 o 13:24
    prave som dopiekla bagetky,vyzeraju krasne ale su dost tazke..robila som ich presne podla vas a cesto bolo velmi lepkave,nedalo sa tvarovat,primiesila som este muku,no ale robota za rit..chutovo boli dobre..ostanem radsej pri mojom starom recepte...


  • prdelinka, 10. júla 2012 o 16:10
    ja ich akurat peciem,zvonku su totalne hnede,to asi to vajce....uvidim ake budeu ked vychladnu :)


  • vevericka, 2. novembra 2012 o 19:34
    recept som si trosku prisposobila, lebo som mala cerstve kvasnice a nevedela som, aku salku mam pouzit, ale bagetky su vyborne a chrumkave, aj ked vzhladovo trosku nepodarene :-)


  • sllniecko007, 30. januára 2013 o 09:34
    vyzeraju a super, ukladam recept a dnes vyskusam, mozem sa opytat? co by sa stalo, kedy som dala normalne drozdie namiesto suseneho?


  • zuzanamarek, 17. marca 2013 o 20:32
    Práve som ich upiekol presne podľa receptu, len droždie som dal čerstvé a sú krásne a detičky mi ich jedia a to je pre mňa ukazovateľ, že sú SUPER


  • marianne, 13. augusta 2013 o 19:44
    @pamacka uplne vazne,ja tie Tvoje bagety peciem asi uz po 5x .Pre mna su jednotkou na vareche,ani jedne sa mi tak nechutia ako Tvoje...dnes som robila 3 salky hladka a 1 salka celozrnna a opat vyborne.Patri Ti velke moje dakujem:-)



  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 19:40
    A čo by sa stalo keby namiesto sušenehocesta by som dal čerstve ? Ale inak vyzeraju fajne :3


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 19:43
    Prosim odpoved !!


  • radost, 1. septembra 2013 o 20:02
    @mimo
    ja si myslím-že môžeš aj s čerstvými...


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 21:15
    Dik zda odpoved :D


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 21:15
    Dik zda odpoved :D


  • sebo, 22. septembra 2013 o 11:12
    Ahojte. Tu je o dôvod viac prečo je výhodné piecť doma. Počuli ste už o l-cysteíne - látke vyrábanej z ľudských vlasov a následne pridávanej do niektorých druhov pečiva? » www.i-potraviny.sk/l-cystein-e920-ludske-vlasy-v-nasich-ba...


  • bablew89, 17. októbra 2013 o 12:26
    Vyskúšala som, cesto malo takú akurát konzistenciu, nevyzerajú ako tvoje. Chutia ako ciabatty, ale sú vynikajúce :) Pridala som do cesta ešte malú lyžičku octu a nepotierala som vajíčkom (lebo som akurát nemala), ale počas pečenie (asi po 10 minútach) som potrela slanou vodou a piekla na 220 stupnoch. V reze sú krásne nadýchané :)


  • beatabs, 18. novembra 2013 o 10:36
    aj ja sim ich vyskúšala včera a cesto bolo dosť riedke,takže dnes opakujem a vyzerá to sľubne ale dala som 500g hl.múka,300-400 ml vody,pol kocky droždie čerstvé a konzistencia nie je riedka, takže kto bude chcieť nech vyskúša tento pomer


  • michaela1987, 2. februára 2014 o 11:14
    Ja som urobila mini bagetky mnam :)


  • huggies, 12. marca 2014 o 22:29
    mne sa to podarilo iba na vrchu trosku chrumkavejsie a tmavsie ale to mam taku ruru . chuti to ako biely chlieb


  • beatacsontosova, 16. marca 2014 o 15:28
    dneska som spravila, zamiešala 2 šálky chlebovej múky, 1 šálku obyčajnej špaldovej múky a 1 šálku pšeničnej celozrnnej, vyšli mi 4 vynikajúce bagety, drahý má zajtra na služobku :-) vynikajúce, nadýchané



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist