Domáce bagety

Domáce bagety
Foto: pamacka
pamackaPamacka, recept pridal: 17. novembra 2010 18:23Ďalšie jeho recepty

V nedeľu nechodím do obchodu,radšej si pečivo upečiem doma.Toto je jeden z druhov čo robievam.

Suroviny

3
porcie
40
minút
príprava
20
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Zo surovín spracujeme vláčne cesto a necháme ho 30-40 kysnúť,premiešame a necháme ešte 10 min nakysnúť

2

Na vále si cesto rozdelíme na rovnaké časti,vytvarujeme bagety,ktoré necháme ešte 10 min odpočívať, narežeme na 3 miestach potrieme vajíčkom a upečieme do zlatova cca 250st-18-20 min



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdezda, 17. novembra 2010 o 19:49
    super, som rada, že nie sú robené v pekárničke :-)( ktovie, možno ju dostanem pod stromček)


  • marianne69, 17. novembra 2010 o 20:09
    Su krasne, ako z obchodu.....perfektne(KK)


  • enerrgizer, 17. novembra 2010 o 20:23
    perfektné...ako naozajstné :-)


  • bobarka, 17. novembra 2010 o 21:06
    Sú perfektné, až mám chuť. Koľko kusov vyjde z toho množstva cesta? Už sú v KK.


  • julica, 17. novembra 2010 o 21:42
    aké pekné, a bez pekárničky. kk, vdaka


  • zasterka, 17. novembra 2010 o 22:00
    super, ukladám


  • sonka1307, 17. novembra 2010 o 23:58
    krásne!!! kk


  • evia, 18. novembra 2010 o 07:36
    celý život som miesila kysnuté cesto ručne, na minulé vianoce mi deti kúpili pekáreň, takže táto práca odpadla. Inak robím bagetky presne ako ty, niekedy pridám 1 lyžicu ovsených vločiek. Máš ich krásne vypečené. Super


  • marienka44, 18. novembra 2010 o 08:21
    @Pamacka , to vajicko v rozpise je do cesta alebo na potretie?


  • malyanjelik, 18. novembra 2010 o 09:40
    Vyzerajú výborne, určite ich cez víkend vyskúšam.Mňam:-)


  • torticka, 18. novembra 2010 o 14:52
    Krásne, skúsim to aj ja urobiť.


  • evanaaa, 18. novembra 2010 o 16:47
    Páčia sa mi, musím si ich zaznačiť aj ja. Pamacka, to droždie je sušené? A čo by sa stalo, keby som polovicu múky zamenila za hladkú celozrnnú, dalo by sa?


  • evanaaa, 18. novembra 2010 o 16:48
    To vajce aj mňa zaujíma, ale asi by tam boli v rozpise dve, alebo nie?


  • pamacka, 18. novembra 2010 o 19:41
    AHOJTE-tak postupne /asi píšem recept neprehladne opravím/-vajce je na potretie,droždie je sušené,málokedy s nim varím no tuto mi sedí.


  • remcula, 18. novembra 2010 o 22:59
    Jsou dokonalé!!


  • samanka, 19. novembra 2010 o 09:41
    vydarené bagetky @Pamacka , dá sa aj bez pekárničky. Ale pre toho, koho bolia ruky ako mňa, je pekáreň veľký pmocník.


  • abdul, 19. novembra 2010 o 11:18
    Mladá pani, znamenám si. :-)))


  • zitar, 19. novembra 2010 o 13:02
    Vyzerajú, ako keby si ich kúpila v pekárni a odfotila / to je pochvala/, krásne a páči sa mi, že recept je nie na gramáž, ale na šálky.


  • pamacka, 19. novembra 2010 o 20:21
    cesto je fajne, dobre sa tvaruju a elektricka rura je suprova vec asi na plynaku by som ich nespravila


  • juro8547, 14. decembra 2010 o 17:31
    Dakujem za recept:) prave som to skusal v praci, sice nevyzera to ako bageta, skor sa to podoba na chlieb, ale je to bomba:)) vsetci chvalia


  • pamacka, 14. decembra 2010 o 18:42
    z tohto sa daju aj žemličky robiť aj biely chlieb,ked sa mi nechce bagetkovat,urobím chlebík:)


  • evia, 26. decembra 2010 o 22:05
    ja som si zarobila podľa tvojho receptu cestíčko v domácej pekárni, ale bohužiaľ to nevyšlo. Pomer 2 šálky vody ku 4 šálkam múky mi vytvoril veľmi riedke cesto a musela som pridávať múku.


  • pamacka, 15. januára 2011 o 17:53
    evia a inak boli dobre?mozno muka malo ,,pila,,ja mam takyto pomer -niekde su recepty ze 1šalka vody na 1 1/2 šalky muky-ale aj 450ml vody na 800g muky-treba to doštelovať na svoju ruku:)


  • nikazamilovana, 19. septembra 2011 o 21:34
    vyzerajú úžasne ! :)) Len sa spýtam ... tvoja šálka má približne koľko ml ? :)


  • marianne69, 16. novembra 2011 o 18:27
    absolutne vynikajuce bagetky,dala som 1 hrncek celozrnej muky+3 hrnceky hladkej muky+1 PL ovsenych vlociek su skvele,dakujem za recept:-)


  • cica2, 16. novembra 2011 o 18:34
    tie sú krásne, som rada že som recept objavila:)


  • prdelinka, 13. apríla 2012 o 19:48
    akurat som ich dopiekla.spravila som 6 menších,dala som ovsenú múku na polovicu s hladkou,piekla presne 20 minút,ale zvonku sú strašne tvrdé.nabudúce skúsim len z hladkej asi :) ale inak chutia vynikajúco :)


  • daniella9, 14. júna 2012 o 12:49
    robila som presne podľa vášho receptu, ale celé je to na pi*u...:-/:-/:-/
    cesto je totálne lepkavé a tuším ani nenakyslo...viete mi poradiť kde je chyba?


  • stuvik, 17. júna 2012 o 13:24
    prave som dopiekla bagetky,vyzeraju krasne ale su dost tazke..robila som ich presne podla vas a cesto bolo velmi lepkave,nedalo sa tvarovat,primiesila som este muku,no ale robota za rit..chutovo boli dobre..ostanem radsej pri mojom starom recepte...


  • prdelinka, 10. júla 2012 o 16:10
    ja ich akurat peciem,zvonku su totalne hnede,to asi to vajce....uvidim ake budeu ked vychladnu :)


  • vevericka, 2. novembra 2012 o 19:34
    recept som si trosku prisposobila, lebo som mala cerstve kvasnice a nevedela som, aku salku mam pouzit, ale bagetky su vyborne a chrumkave, aj ked vzhladovo trosku nepodarene :-)


  • sllniecko007, 30. januára 2013 o 09:34
    vyzeraju a super, ukladam recept a dnes vyskusam, mozem sa opytat? co by sa stalo, kedy som dala normalne drozdie namiesto suseneho?


  • zuzanamarek, 17. marca 2013 o 20:32
    Práve som ich upiekol presne podľa receptu, len droždie som dal čerstvé a sú krásne a detičky mi ich jedia a to je pre mňa ukazovateľ, že sú SUPER


  • marianne, 13. augusta 2013 o 19:44
    @pamacka uplne vazne,ja tie Tvoje bagety peciem asi uz po 5x .Pre mna su jednotkou na vareche,ani jedne sa mi tak nechutia ako Tvoje...dnes som robila 3 salky hladka a 1 salka celozrnna a opat vyborne.Patri Ti velke moje dakujem:-)




  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 19:40
    A čo by sa stalo keby namiesto sušenehocesta by som dal čerstve ? Ale inak vyzeraju fajne :3


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 19:43
    Prosim odpoved !!


  • radost, 1. septembra 2013 o 20:02
    @mimo
    ja si myslím-že môžeš aj s čerstvými...


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 21:15
    Dik zda odpoved :D


  • mimo159753, 1. septembra 2013 o 21:15
    Dik zda odpoved :D


  • sebo, 22. septembra 2013 o 11:12
    Ahojte. Tu je o dôvod viac prečo je výhodné piecť doma. Počuli ste už o l-cysteíne - látke vyrábanej z ľudských vlasov a následne pridávanej do niektorých druhov pečiva? » www.i-potraviny.sk/l-cystein-e920-ludske-vlasy-v-nasich-ba...


  • bablew89, 17. októbra 2013 o 12:26
    Vyskúšala som, cesto malo takú akurát konzistenciu, nevyzerajú ako tvoje. Chutia ako ciabatty, ale sú vynikajúce :) Pridala som do cesta ešte malú lyžičku octu a nepotierala som vajíčkom (lebo som akurát nemala), ale počas pečenie (asi po 10 minútach) som potrela slanou vodou a piekla na 220 stupnoch. V reze sú krásne nadýchané :)


  • beatabs, 18. novembra 2013 o 10:36
    aj ja sim ich vyskúšala včera a cesto bolo dosť riedke,takže dnes opakujem a vyzerá to sľubne ale dala som 500g hl.múka,300-400 ml vody,pol kocky droždie čerstvé a konzistencia nie je riedka, takže kto bude chcieť nech vyskúša tento pomer


  • michaela1987, 2. februára 2014 o 11:14
    Ja som urobila mini bagetky mnam :)


  • huggies, 12. marca 2014 o 22:29
    mne sa to podarilo iba na vrchu trosku chrumkavejsie a tmavsie ale to mam taku ruru . chuti to ako biely chlieb


  • beatacsontosova, 16. marca 2014 o 15:28
    dneska som spravila, zamiešala 2 šálky chlebovej múky, 1 šálku obyčajnej špaldovej múky a 1 šálku pšeničnej celozrnnej, vyšli mi 4 vynikajúce bagety, drahý má zajtra na služobku :-) vynikajúce, nadýchané


  • trubi, 27. júna 2014 o 07:37
    mne hrozne napuchli, môžem krájať ako chleba :D

    nabudúce radšej spravím 6 menších :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist