Domáca varená knedľa (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Suroviny

Postup

  1. Do misky preosejeme múku,pridáme kvások,soľ vajce a ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.
  2. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Necháme vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 3 časti.
  5. Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.
  6. Do pekáča dáme variť vodu, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.
  7. Zakryjeme druhým pekáčom, stiahneme obidva horáky na najslabší plameň a varíme 20 minút. Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.
  8. Po 20 minútach je knedľa hotová.