Domáca treska

rigocka - fotkarigocka, 22. januára 2012

Tresku robievam dosť často,keďže všetci chlapi v rodine sú rybári a takúto v obchode nekúpim.Je naozaj veľmi chutná,keď ju vyskúšate uvidíte rozdiel.Najlepšia je z Zobraziť celý popisTresku robievam dosť často,keďže všetci chlapi v rodine sú rybári a takúto v obchode nekúpim.Je naozaj veľmi chutná,keď ju vyskúšate uvidíte rozdiel.Najlepšia je z bielych rýb (sumec,šťuka),môže byť aj kapor,ale potom je moc mastná.

Suroviny

1 kg bez hlavy
pol dl
1 ks
1-2 ks
1-2 ks strúhaná-surová
1 ks
400 ml veľká




Postup

  1. 1

    Rybu uvaríme v slanej vode,necháme vychladnúť a vykostíme. Cibuľu nakrájame na jemno,mrkvu nastrúhame,uhorky nastrúhame, alebo nakrájame na jemno ako cibuľu,pridáme k mäsu,trošku premiešame,pridáme majonézu,smotanu a ocot.Osolíme, okoreníme a pridáme cukor podľa chuti.Zmiešame a necháme v chladničke na pár hodín,aby sa spojili všetky chute. Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

letisia
Poznám takúto tresku. Je výborná. Ja robím z pangasa (nemusím vykosťovať), do vody v ktorej sa varí pridám nielen soľ, ale aj trochu octu (potom už nepridávam do hotovej tresky) a mrkvu pridávam varenú, nie surovú. Ostatné pridávam presne ako ty.
bejgi
mňam treska, za sociku študentský rituál s rohlíkom :)))
babkamt
Tresku mám rada. Ale ešte som ju nerobila. Musím vyskúšať. Určite je lepšia ako kupovaná. Chuť kúpenej tresky už nie je ako bývala.
martamm
Dievcata, inspirovali ste ma, urobim, manzel sa potesi...
sazuna
Vcera som robila a nevedela som sa jej dojest, bola fantasticka!!!! dakujem za super recept :o)
weronikaxxx
Robievala som aj ja..... z hocijakých aj menších rýb: to bola babračka pri oberaní! Povarila som len asi 15-20 minút (podľa veľkosti rýb)... potom som obrala a všetky kostry a hlavy šli naspäť do hrnca a varili sa ďalej... a bol z toho jemnučký rybací vývar. Jasné, že šalátik potom musel dosť postáť, aby si rybacie mäso natiahlo kyslú chuť... Mrkvu som strúhala najemno surovú.. a deti mali vždy radi kukuricu, tak tá takmer vždy nechýbala :-).......... inak všetko obdobne.. domáca treska je skvelá vec :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia