Domáca tlačenka

Domáca tlačenka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Alexander Hlísta, šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave


Postup prípravy receptu

Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.

Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.

Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

5 komentárov k receptu
  • oldomachac, 14. januára 2010 o 18:44
    hm, zaujimave, najblizsie to skusim


  • oldomachac, 14. januára 2010 o 18:44
    hm, zaujimave, najblizsie to skusim


  • sjuz, 15. apríla 2010 o 08:05
    podobne:)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • zamagurcanka, 15. apríla 2010 o 15:11
    Aj ked mam 60 rokov a zvyseny cholesterol na dobru domacu tlacenku nedam dopustit.Zaujimave je,ze nemam z nej ziadne zaludocne tazkosti,ako napr.zo salamay,alebo ked zjem parky.Takze vrele odporucam.


  • duschko, 30. augusta 2010 o 21:44
    Celkom dobry recept. Robim podobnu, len po naplneni do sackov dobre zviazem a este aspon hodinu dam do vriacej vody. Po vybrati poprepichujem a zatazim. Aztak po vychladnuti konzumujem.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist