Domáca tlačenka

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 12. januára 2010 12:16
Ďalšie jeho recepty »

Domáca tlačenkaFoto: Pravda - Ľuboš Pilc


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.

  2. 2

    Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.

  3. 3

    Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist