Domáca tlačenka

Domáca tlačenka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Alexander Hlísta, šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave


Postup prípravy receptu

1

Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.

2

Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.

3

Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • oldomachac, 14. januára 2010 o 18:44
    hm, zaujimave, najblizsie to skusim


  • oldomachac, 14. januára 2010 o 18:44
    hm, zaujimave, najblizsie to skusim


  • sjuz, 15. apríla 2010 o 08:05
    podobne:)


  • zamagurcanka, 15. apríla 2010 o 15:11
    Aj ked mam 60 rokov a zvyseny cholesterol na dobru domacu tlacenku nedam dopustit.Zaujimave je,ze nemam z nej ziadne zaludocne tazkosti,ako napr.zo salamay,alebo ked zjem parky.Takze vrele odporucam.


  • duschko, 30. augusta 2010 o 21:44
    Celkom dobry recept. Robim podobnu, len po naplneni do sackov dobre zviazem a este aspon hodinu dam do vriacej vody. Po vybrati poprepichujem a zatazim. Aztak po vychladnuti konzumujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist