Domáca tarhoňa (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Domáce je domáce čokoľvek:)
4 porcie |
30 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky vajec a zo soli vypracujeme tuhé hladké cesto,ked sa s nim ťažko pracuje prilejeme troška vodičky:).Cesto odložíme do mikrotenoveho sačika a odložíme do chladu:))
- Potom ho nahrubšie nastruhame a necháme voľne sušiť na papieri alebo na utierke:).....alebo možme šupnuť do rury ale ak sa neponáhľate stačí takto:)
- Môžme pripraviť:
Hrášková tarhoňa:
1-3 lyžice oleja,1 menšia cibuľa,250g tarhone,800ml vývaru,podľa chutimrazený kludne hrášok:)petržlenová vňať a soľ:).....úplne dietne a jednoduche:)
Postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu,pridáme našu tarhoňu:) opražíme, osolíme.
- Zalejeme vývarom. Prikryjeme a necháme variť.
- Asi takých 5 minutiek pred dovarením pridáme hrášok a premiešame.Pred podávanim možme ozdobiť petržlenovou vňaťou:)).....a dosolíme ak je treba:)