Domáca tarhoňa (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Domáce je domáce čokoľvek:)

4
porcie
30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky vajec a zo soli vypracujeme tuhé hladké cesto,ked sa s nim ťažko pracuje prilejeme troška vodičky:).Cesto odložíme do mikrotenoveho sačika a odložíme do chladu:))
  2. Potom ho nahrubšie nastruhame a necháme voľne sušiť na papieri alebo na utierke:).....alebo možme šupnuť do rury ale ak sa neponáhľate stačí takto:)
  3. Môžme pripraviť: Hrášková tarhoňa: 1-3 lyžice oleja,1 menšia cibuľa,250g tarhone,800ml vývaru,podľa chutimrazený kludne hrášok:)petržlenová vňať a soľ:).....úplne dietne a jednoduche:) Postup: Na oleji speníme nadrobno nakrájanu cibuľu,pridáme našu tarhoňu:) opražíme, osolíme.
  4. Zalejeme vývarom. Prikryjeme a necháme variť.
  5. Asi takých 5 minutiek pred dovarením pridáme hrášok a premiešame.Pred podávanim možme ozdobiť petržlenovou vňaťou:)).....a dosolíme ak je treba:)