Domáca slepačia polievka

Autor receptu: ancicka

V nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj recept.

20 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme 1/2 sliepky domácej a zalejeme 4l vody. Do vody pridáme cibuľu, mrkvu čerstvú, petržlen, zeler, kareláb, soľ podľa potreby, čierné korenie, nové celé korenie a troška zeleru,(nie veľa , aby polievka nebolá veľmi aromatizovaná. V lete môžme dať zelenú vńať). Dáme pozor , aby polievka nezačala mocne vrieť ,preto lebo polievka by zmutnela, polievka musí iba bublať. Toto všetko sa varí 3 až 4 hodiny. Ked nám voda vyvrie , dolejeme počas varenia vriacej vody tak, aby bolo asi 3 l polievky. Ked chceme,aby vývar bol dobrý ,musí polievka sa variť tak dlho.
  2. Ked je polievka hotová,vyberieme sliepku a mäsko sprs,alebo z nohy nakrajame na drobno.Tak isto aj mrkvu a v primeranom množstve dáme na rezance a zalejeme vývarom. Na polievke sa nám vytvoria pekné žlté oká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vnaťou. Do polievky použijeme domáce rezance.Vidˇrcp.Domáce rezance.