Domáca slepačia polievka

ancicka - fotkaancicka, 7. februára 2011
Domáca slepačia polievka
Foto: ancicka

V nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj Zobraziť celý popisV nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj recept.

20 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks, -domáca
4 l
1 ks menšia
3 ks-stredné, čerstvá
2 ks-stredné
2 g
1 malý
podľa potreby
10 ks
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme 1/2 sliepky domácej a zalejeme 4l vody. Do vody pridáme cibuľu, mrkvu čerstvú, petržlen, zeler, kareláb, soľ podľa potreby, čierné korenie, nové celé korenie a troška zeleru,(nie veľa , aby polievka nebolá veľmi aromatizovaná. V lete môžme dať zelenú vńať). Dáme pozor , aby polievka nezačala mocne vrieť ,preto lebo polievka by zmutnela, polievka musí iba bublať. Toto všetko sa varí 3 až 4 hodiny. Ked nám voda vyvrie , dolejeme počas varenia vriacej vody tak, aby bolo asi 3 l polievky. Ked chceme,aby vývar bol dobrý ,musí polievka sa variť tak dlho.

  2. 2

    Ked je polievka hotová,vyberieme sliepku a mäsko sprs,alebo z nohy nakrajame na drobno.Tak isto aj mrkvu a v primeranom množstve dáme na rezance a zalejeme vývarom. Na polievke sa nám vytvoria pekné žlté oká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vnaťou. Do polievky použijeme domáce rezance.Vidˇrcp.Domáce rezance.

Diskusia k receptu

mamatata2
Kedysi som vôbec nevarila takéto polievky, teraz robím dosť často tak, ako aj Ty, aj keď sliepka nie je domáca. Keď je niekto prechorený, pomáha a je tiež dobrá aj pre dušu.
evanaaa
Veru, slepačia polievočka je vraj liek, robievam, ale vodu by som nedolievala. to mi mama prízvukovala, treba jej dať radšej viac, a pomalunky variť, ešte menej, ako bublať,aby to ani moc nebolo vidieť. Ale zrejme sa ti podarila aj takto.
ancicka
Tak asi po hodinke varenia kľudne môžeme doliať,neskôr už nie.
veronika353
Já mám v pláně taky slepačí polévku, ale slepice ještě běhá po dvoře. Vodu během vaření taky nedolévám.
ancicka
Ked polievku varíte 1 až 1 1/2 hod, tak nedolievame do polievky,ale ked jú varíme dlhšie tak kľudne.Nič tým nepokázime.Voda sa nedolieva iba do huspeniny,pretože by stratila hustotu.
ejmepb
Aj ja vodu dolejem, ale zásadne studenú, ak by sa ti aj polievka mierne zmútila môže sa vyčistiť.
perinbabba
ja skôr vodu odoberám :-)))) večne jej tam dám veľa ...
Celkom fajn vychytávka je pridať šampióny alebo papriku (plod, nie korenie)
tom1372
polievka je dobra ale mohli ste napísať postup rezancov
jozka2
vodu zasadne nedolievam,radsej pridam viac a odoberiem,polievka straca na chuti dolievanim,dolievam do polievok strukovinovych ak treba.
jozka2
tom1372,ty mas kucharsku ciapku na hlave a nevies urobit rezance? na 1 vajicko pridat 1 Pl studenej vody a muku kolko vyberie aby bolo huste cesto.Voda sa pridava aby sa cesto nelepilo na ruky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia