Domáca slepačia polievka

Domáca slepačia polievka
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 7. februára 2011 15:51Ďalšie jeho recepty

V nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj recept.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do hrnca dáme 1/2 sliepky domácej a zalejeme 4l vody. Do vody pridáme cibuľu, mrkvu čerstvú, petržlen, zeler, kareláb, soľ podľa potreby, čierné korenie, nové celé korenie a troška zeleru,(nie veľa , aby polievka nebolá veľmi aromatizovaná. V lete môžme dať zelenú vńať). Dáme pozor , aby polievka nezačala mocne vrieť ,preto lebo polievka by zmutnela, polievka musí iba bublať. Toto všetko sa varí 3 až 4 hodiny. Ked nám voda vyvrie , dolejeme počas varenia vriacej vody tak, aby bolo asi 3 l polievky. Ked chceme,aby vývar bol dobrý ,musí polievka sa variť tak dlho.

Ked je polievka hotová,vyberieme sliepku a mäsko sprs,alebo z nohy nakrajame na drobno.Tak isto aj mrkvu a v primeranom množstve dáme na rezance a zalejeme vývarom. Na polievke sa nám vytvoria pekné žlté oká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vnaťou. Do polievky použijeme domáce rezance.Vidˇrcp.Domáce rezance.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

14 komentárov k receptu
  • mamatata2, 7. februára 2011 o 16:29
    Kedysi som vôbec nevarila takéto polievky, teraz robím dosť často tak, ako aj Ty, aj keď sliepka nie je domáca. Keď je niekto prechorený, pomáha a je tiež dobrá aj pre dušu.


  • evanaaa, 7. februára 2011 o 17:11
    Veru, slepačia polievočka je vraj liek, robievam, ale vodu by som nedolievala. to mi mama prízvukovala, treba jej dať radšej viac, a pomalunky variť, ešte menej, ako bublať,aby to ani moc nebolo vidieť. Ale zrejme sa ti podarila aj takto.


  • ancicka, 7. februára 2011 o 19:29
    Tak asi po hodinke varenia kľudne môžeme doliať,neskôr už nie.


  • hviezdickaz, 8. februára 2011 o 00:38
    suhlasim s @evanaaa - ani ja by som uz vodu nedolievala...


  • veronika353, 8. februára 2011 o 21:45
    Já mám v pláně taky slepačí polévku, ale slepice ještě běhá po dvoře. Vodu během vaření taky nedolévám.


  • ancicka, 8. februára 2011 o 22:02
    Ked polievku varíte 1 až 1 1/2 hod, tak nedolievame do polievky,ale ked jú varíme dlhšie tak kľudne.Nič tým nepokázime.Voda sa nedolieva iba do huspeniny,pretože by stratila hustotu.


  • ejmepb, 9. februára 2011 o 20:59
    Aj ja vodu dolejem, ale zásadne studenú, ak by sa ti aj polievka mierne zmútila môže sa vyčistiť.


  • zuzinkah, 20. februára 2011 o 18:39
    ja dolejem vriacu a nic sa nestane


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • juliakucharka, 30. marca 2013 o 12:41
    Mňam polievka vyzerá famózne...:)) Určite si ju uvarím...


  • perinbabba, 6. mája 2013 o 21:23
    ja skôr vodu odoberám :-)))) večne jej tam dám veľa ...
    Celkom fajn vychytávka je pridať šampióny alebo papriku (plod, nie korenie)


  • tom1372, 12. mája 2013 o 14:20
    polievka je dobra ale mohli ste napísať postup rezancov


  • kimlo, 28. decembra 2013 o 19:51
    Paradna polievocka...vsetky recepty od Teba su vyborne. 5*


  • jozka2, 28. decembra 2013 o 20:05
    vodu zasadne nedolievam,radsej pridam viac a odoberiem,polievka straca na chuti dolievanim,dolievam do polievok strukovinovych ak treba.


  • jozka2, 28. decembra 2013 o 20:08
    tom1372,ty mas kucharsku ciapku na hlave a nevies urobit rezance? na 1 vajicko pridat 1 Pl studenej vody a muku kolko vyberie aby bolo huste cesto.Voda sa pridava aby sa cesto nelepilo na ruky.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist