Domáca slepačia polievka

ancickaAncicka, 59 ročná žena, Spišské Podhradie., 7. februára 2011 15:51
Ďalšie jej recepty »

Domáca slepačia polievkaFoto: ancicka

V nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj recept.

20 min
príprava
3-4 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks, -domáca
4 l
1 ks menšia
3 ks-stredné, čerstvá
2 ks-stredné
2 g
1 malý
podľa potreby
10 ks
4-5 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme 1/2 sliepky domácej a zalejeme 4l vody. Do vody pridáme cibuľu, mrkvu čerstvú, petržlen, zeler, kareláb, soľ podľa potreby, čierné korenie, nové celé korenie a troška zeleru,(nie veľa , aby polievka nebolá veľmi aromatizovaná. V lete môžme dať zelenú vńať). Dáme pozor , aby polievka nezačala mocne vrieť ,preto lebo polievka by zmutnela, polievka musí iba bublať. Toto všetko sa varí 3 až 4 hodiny. Ked nám voda vyvrie , dolejeme počas varenia vriacej vody tak, aby bolo asi 3 l polievky. Ked chceme,aby vývar bol dobrý ,musí polievka sa variť tak dlho.

  2. 2

    Ked je polievka hotová,vyberieme sliepku a mäsko sprs,alebo z nohy nakrajame na drobno.Tak isto aj mrkvu a v primeranom množstve dáme na rezance a zalejeme vývarom. Na polievke sa nám vytvoria pekné žlté oká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vnaťou. Do polievky použijeme domáce rezance.Vidˇrcp.Domáce rezance.

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist