Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Domáca slepačia polievka

Domáca slepačia polievka
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 7. februára 2011 15:51Ďalšie jeho recepty

V nedeľu som varila polievku s domácej sliepky. Pozerala som si nejaké recepty na túto polievku a napadlo ma,že napíšem aj ten môj recept.

Suroviny

20
minút
príprava
3-4
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca dáme 1/2 sliepky domácej a zalejeme 4l vody. Do vody pridáme cibuľu, mrkvu čerstvú, petržlen, zeler, kareláb, soľ podľa potreby, čierné korenie, nové celé korenie a troška zeleru,(nie veľa , aby polievka nebolá veľmi aromatizovaná. V lete môžme dať zelenú vńať). Dáme pozor , aby polievka nezačala mocne vrieť ,preto lebo polievka by zmutnela, polievka musí iba bublať. Toto všetko sa varí 3 až 4 hodiny. Ked nám voda vyvrie , dolejeme počas varenia vriacej vody tak, aby bolo asi 3 l polievky. Ked chceme,aby vývar bol dobrý ,musí polievka sa variť tak dlho.

2

Ked je polievka hotová,vyberieme sliepku a mäsko sprs,alebo z nohy nakrajame na drobno.Tak isto aj mrkvu a v primeranom množstve dáme na rezance a zalejeme vývarom. Na polievke sa nám vytvoria pekné žlté oká. Môžeme ozdobiť petržlenovou vnaťou. Do polievky použijeme domáce rezance.Vidˇrcp.Domáce rezance.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 7. februára 2011 o 16:29
    Kedysi som vôbec nevarila takéto polievky, teraz robím dosť často tak, ako aj Ty, aj keď sliepka nie je domáca. Keď je niekto prechorený, pomáha a je tiež dobrá aj pre dušu.


  • evanaaa, 7. februára 2011 o 17:11
    Veru, slepačia polievočka je vraj liek, robievam, ale vodu by som nedolievala. to mi mama prízvukovala, treba jej dať radšej viac, a pomalunky variť, ešte menej, ako bublať,aby to ani moc nebolo vidieť. Ale zrejme sa ti podarila aj takto.


  • ancicka, 7. februára 2011 o 19:29
    Tak asi po hodinke varenia kľudne môžeme doliať,neskôr už nie.


  • hviezdickaz, 8. februára 2011 o 00:38
    suhlasim s @evanaaa - ani ja by som uz vodu nedolievala...


  • veronika353, 8. februára 2011 o 21:45
    Já mám v pláně taky slepačí polévku, ale slepice ještě běhá po dvoře. Vodu během vaření taky nedolévám.


  • ancicka, 8. februára 2011 o 22:02
    Ked polievku varíte 1 až 1 1/2 hod, tak nedolievame do polievky,ale ked jú varíme dlhšie tak kľudne.Nič tým nepokázime.Voda sa nedolieva iba do huspeniny,pretože by stratila hustotu.


  • ejmepb, 9. februára 2011 o 20:59
    Aj ja vodu dolejem, ale zásadne studenú, ak by sa ti aj polievka mierne zmútila môže sa vyčistiť.


  • zuzinkah, 20. februára 2011 o 18:39
    ja dolejem vriacu a nic sa nestane


  • juliakucharka, 30. marca 2013 o 12:41
    Mňam polievka vyzerá famózne...:)) Určite si ju uvarím...


  • perinbabba, 6. mája 2013 o 21:23
    ja skôr vodu odoberám :-)))) večne jej tam dám veľa ...
    Celkom fajn vychytávka je pridať šampióny alebo papriku (plod, nie korenie)


  • tom1372, 12. mája 2013 o 14:20
    polievka je dobra ale mohli ste napísať postup rezancov


  • kimlo, 28. decembra 2013 o 19:51
    Paradna polievocka...vsetky recepty od Teba su vyborne. 5*


  • jozka2, 28. decembra 2013 o 20:05
    vodu zasadne nedolievam,radsej pridam viac a odoberiem,polievka straca na chuti dolievanim,dolievam do polievok strukovinovych ak treba.


  • jozka2, 28. decembra 2013 o 20:08
    tom1372,ty mas kucharsku ciapku na hlave a nevies urobit rezance? na 1 vajicko pridat 1 Pl studenej vody a muku kolko vyberie aby bolo huste cesto.Voda sa pridava aby sa cesto nelepilo na ruky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist