Domáca sekaná

Domáca sekaná
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 30. januára 2012 14:16Ďalšie jeho recepty

alebo fasirka v celku, alebo masovy nakyp... ako sa komu paci.

Suroviny

10
porcií
20
minút
príprava
55
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rohliky (alebo pokojne aj starsi chleba) nakrajame na kocky, dame do misky, zalejeme vlaznym mliekom, nechame nasiaknut.

2

Vajicka si rozdelime na zltka a bielka. Z bielok vyslahame sneh ( so stipkou soli)

3

Do misy dame mlete maso, zltka, vyzmychane rohliky, dochutime koreninami premiesame a nakoniec opatrne vmiesame sneh z bielok ( ja viem ze je to komplikacia, ale verte mi, sekana bude krasne nadychana a lahunka, oplati sa s tym troska pohrat). Nechajte tak 15 minut odstat, nech sa vsetko pekne prepoji.

4

Vytvarujte z masy bochnik a vyvalajte ho v niecom co mu spravi chrumkavu korku. Prinajhorsom v struhanke. V mojom pripade je to zmes roznych nasekanych orieskov a ovsenych vlociek. Premiestnite na plech, alebo do okruhlej nadoby na pecenie ( ak sa bojite ze sa vam, nepodari utvar .o)). Pecieme 40 minut prikryte v predohriatej rure, a potom 15 - 2o minut odokryte aby sme mali peknu chrumkavu korku.

5

Osobne, mam toto jedlo radsej studene. Upeciem si k nemu tvarovo podobny bochnik chleba a potom uz len ukrajujem platok chleba, natriem niecim dobrym, horcicou, kecupom, niecim co je v chladnicke a prelozim platkom sekanej .o)
Domáca sekaná - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. januára 2012 o 15:53
    parádne bochníky,aj mäska aj chlebíka:-)))


  • tykadielko, 30. januára 2012 o 17:23
    úžasné :D


  • jamarlen, 30. januára 2012 o 20:49
    mne už by stačila len uhorka...a aké diétne, bez bravčového.....používaš dovnútra stehienka?


  • mamatata2, 30. januára 2012 o 21:27
    Paráda, super jedlo, aj ten chlebík, šikulka si.


  • hanee, 30. januára 2012 o 22:22
    @jamarlen , tu bravcove nieje, ale aby to nebolo suche, tak ano, z kuriatka pouzivam stehna.


  • sneica, 31. januára 2012 o 17:05
    takto aj ja mozem ...studena sekana a chlieb s horcicou alebo aj uhorkou...super...:)


  • evanaaa, 1. februára 2012 o 21:55
    Aj nám to chutí, len nedávam pečivo do sekanej, iba do fašírok, ale primiešam opraženú cibuľku. Nabudúce ak budem robiť, dám ako ty, @hanee zvlášť žĺtka a sneh. Niekto pridáva aj trocha smotany, skúsim kombinovať.


  • evina481, 30. septembra 2013 o 09:13
    ja som robila včera sekanú na obed z mletého bravčového a hovädzieho mäsa, pridala som tam okrem pochutín nastrúhanú mrkvu a cukinu a na vrch som poukladala plátky slaniny, manžel povedal, že je výborná



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist