Domáca sekaná

Domáca sekaná
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 30. januára 2012 14:16Ďalšie jeho recepty

alebo fasirka v celku, alebo masovy nakyp... ako sa komu paci.

Suroviny

10
porcií
20
minút
príprava
55
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Rohliky (alebo pokojne aj starsi chleba) nakrajame na kocky, dame do misky, zalejeme vlaznym mliekom, nechame nasiaknut.

2

Vajicka si rozdelime na zltka a bielka. Z bielok vyslahame sneh ( so stipkou soli)

3

Do misy dame mlete maso, zltka, vyzmychane rohliky, dochutime koreninami premiesame a nakoniec opatrne vmiesame sneh z bielok ( ja viem ze je to komplikacia, ale verte mi, sekana bude krasne nadychana a lahunka, oplati sa s tym troska pohrat). Nechajte tak 15 minut odstat, nech sa vsetko pekne prepoji.

4

Vytvarujte z masy bochnik a vyvalajte ho v niecom co mu spravi chrumkavu korku. Prinajhorsom v struhanke. V mojom pripade je to zmes roznych nasekanych orieskov a ovsenych vlociek. Premiestnite na plech, alebo do okruhlej nadoby na pecenie ( ak sa bojite ze sa vam, nepodari utvar .o)). Pecieme 40 minut prikryte v predohriatej rure, a potom 15 - 2o minut odokryte aby sme mali peknu chrumkavu korku.

5

Osobne, mam toto jedlo radsej studene. Upeciem si k nemu tvarovo podobny bochnik chleba a potom uz len ukrajujem platok chleba, natriem niecim dobrym, horcicou, kecupom, niecim co je v chladnicke a prelozim platkom sekanej .o)
Domáca sekaná - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. januára 2012 o 15:53
    parádne bochníky,aj mäska aj chlebíka:-)))


  • tykadielko, 30. januára 2012 o 17:23
    úžasné :D


  • jamarlen, 30. januára 2012 o 20:49
    mne už by stačila len uhorka...a aké diétne, bez bravčového.....používaš dovnútra stehienka?


  • mamatata2, 30. januára 2012 o 21:27
    Paráda, super jedlo, aj ten chlebík, šikulka si.


  • hanee, 30. januára 2012 o 22:22
    @jamarlen , tu bravcove nieje, ale aby to nebolo suche, tak ano, z kuriatka pouzivam stehna.


  • sneica, 31. januára 2012 o 17:05
    takto aj ja mozem ...studena sekana a chlieb s horcicou alebo aj uhorkou...super...:)


  • evanaaa, 1. februára 2012 o 21:55
    Aj nám to chutí, len nedávam pečivo do sekanej, iba do fašírok, ale primiešam opraženú cibuľku. Nabudúce ak budem robiť, dám ako ty, @hanee zvlášť žĺtka a sneh. Niekto pridáva aj trocha smotany, skúsim kombinovať.


  • evina481, 30. septembra 2013 o 09:13
    ja som robila včera sekanú na obed z mletého bravčového a hovädzieho mäsa, pridala som tam okrem pochutín nastrúhanú mrkvu a cukinu a na vrch som poukladala plátky slaniny, manžel povedal, že je výborná



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist