Domáca pizza

feroad - bez fotkyferoad, 19. februára 2011
Domáca pizza
Foto: feroad

Je tu už veľa všelijakých receptov na pizzu, tak aj ja posielam ten svoj

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1
100 ml
1/2 kocky
200 ml
na kvások




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, droždia, trochy cukru, soli, vajca a oleja vypracujeme cesto, ktoré nenechávame kysnúť.Rozdelíme ho na dve časti a vyvalkáme na rozmer plechu.

  2. 2

    Cesto potrieme paradajkovým pretlakom, posypeme oreganom, poukladáme paradajky a ostatné suroviny okrem syra a dáme piecť. 200 C cca 15 min. Pizzu vyberieme a ešte horúcu posypeme najemno postrúhaným syrom.

Diskusia k receptu

ocino4
vyzerá dobre,ale nie je tam veľa oleja a aj mlieka?Podľa mňa ide na to malé množstvo múky.
cica2
júúj takéto chúťky mi robiť, pizza vyzerá supér!!!!
dorisa
Tvoja pizza vyzerá super. Musím prepnuť " na iný kanal",lebo som hladná.
evusik
pizza je úžasný výmysel pretože každý kto si ji vie upiecť doma si ju upečie podľa svojej chuti.... a aj keď ja robím pizzu ináč (každý má svoje odskúšané cesto) verím, že tá tvoja je presne podľa tvojej chuti a chutí tebe aj tvojej rodine a o to predsa ide :-)
pekarik
už je asi to asi tretia receptura a rozdielna príprava cesta,najmä v kysnutí a prevzdušňovaní cesta,je to skusenosť alebo prevzatie receptu
tefalka
...vyzerá dobre, pečiem podobnú len olivy nám tam za tepla nevoňajú tak ich tam nedávam inak ich konzumujeme na kilá...
kattruss
akurat som urobila tu pizzu je fakt super, teda to cesto :) akurat, ze som musela pridat este trosku múky, pretoze to bolo dost riedke, mozno tak 50g, nemas tam chybu?
spaja
prave peciem, skusila som tvoje cesto a teda urcite tam treba dat viac muky, ja som pridala, inak by to bolo strasne riedke ...
cajca
môže byť dobrá, ale mne to cesto príde ako na klasický kysnutý koláč. Myslí, že Taliani do cesta určite nedávajú vajce ani mlieko. To cesto na pizzu je chudobnejšie, má to byť také viac chlebové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia