Domáca pizza

pato1151 - fotkapato1151, 18. januára 2014
Domáca pizza
Foto: pato1151

Na Youtube som našiel veľa receptov na pizzu, každý mal iný a tak som si spravil z každého čosi a vyšla mi výborná pizza. Zobraziť celý popisNa Youtube som našiel veľa receptov na pizzu, každý mal iný a tak som si spravil z každého čosi a vyšla mi výborná pizza. :)

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
podľa chuti ja som dal asi 1 - 2 ČL
Kvások:
1/2 kocky - 21g
1 čl
0,5 l
 na zasypanie
Paradajkový základ:
115 g
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
Obloha:
podľa potreby
 na kolieska




Postup

  1. 1

    Spravíme kvások: do vody rozdrobíme kvasnice, dáme cukor a zamiešame. Na vrch spravíme vrstvičku múky. Necháme asi 10 min. kysnúť. (ja som to mal v kuchyni kde sa varilo tak tam bolo teplo.

  2. 2

    Soľ zľahka zamiešame do múky, vylejeme kvások a miešame. Podľa potreby ešte dolievame vodu alebo pridávame múku. Dobré cesto zje všetku múku. Keď sa cesto nelepí na ruky a na misu, tak z neho spravíme bochník, aby vrchná strana bola hladká. Trocha posypeme múkou a necháme pod utierkou v teple kysnúť asi pol hodinu aby sa cesto zdvojnásobilo.

  3. 3

    Kým cesto kysne spravíme si paradajkový základ: paradajkový pretlak zmiešame s oreganom, a podľa chuti so soľou a cukrom.

  4. 4

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice. Z polovíc si spravíme bochníky ako ten veľký a necháme 5 min. pod utierkou kysnúť. Bochník si rukou ponaťahujem a valčekom vyvaľkáme čo najtenšie cesto a na veľkosť plechu (každý má iný).

  5. 5

    Plech si vymastíme troškou olivového oleja, položíme naň cesto, okraje ešte trošku omastíme a nanesieme paradajkový základ. Na oblohe záleží len na vás a na vašej fantázii. :) Ja som spravil takto: dusenú šunku som poukladal tak aby sa neprekrižovala, pridal som kolieska inoveckej salámy, tenké cibuľové kolieska, nakrájané šampiňóny z konzervy na plátky, posypal som vrstvou syra a ešte posypal korením na pizzu.

  6. 6

    A takto opakujeme aj s druhým bochníkom a ten môžeme spraviť na spôsob Hawai: na cesto nanesieme paradajkový základ, šunku, pokrájaný ananás z konzervy, syr, korenie. Pečieme vo vyhriatej elektrickej rúre na 200° bez ventilátora lebo by pri ventilátore prihorela aby bolo vidieť že je upečená (ako na potvoru som sa nedíval na hodiny :( ). Ešte teplú krájame a jeme. :) Malo by sa piecť pri 230° ale to iba pri tenkom ceste a to neplatí u mňa :D A čím hrubšie cesto tým menšia teplota.

Diskusia k receptu

luss44
chutne vyzerá Tvoja pizza. V 14-tich robiť kysnuté cesto, to Ťa chválim :)
eviana
Šikovný si, veľmi chválim, cesto vyzerá skvelo, takéto tenké milujem, odo mňa máš jasných 5* za snahu :)
afataga
no pani, v tvojom veku by ma veru nenapadlo robit cesto na pizzu, sikovny !!! paci sa mi, ze si nedal kukuricu :-), ja okraje cesta potriem vodou s cesnakom pred aj tesne po upeceni a peciem s ventilatorom, neprihorela mi nikdy
kukulienka71
Musím ťa pochváliť,bodaj by čo najviac mladých v tvojom veku skúšalo recepty!A musím čestne priznať,že robím rovnaké cesto,tiež som ho poskladala podľa skúseností.*****,lebo viem,že je super





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia