Domáca parená knedla

tlustochTlustoch, 67 ročný muž, 17. júna 2011 22:15
Ďalšie jeho recepty »

Táto knedla ma ešte nesklamala.

12 - 15
porcií
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

90 dkg
10 dkg
1 a 1/2 Čl
2 ks
3 Pl
1 Čl
1 kocka
6 dcl vlažné

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravýme si kvások z kvasníc, cukru a vlažného mlieka. Do nádoby na vymiešanie cesta dáme múku polohrubú, múku hladkú, soľ, olej, žltky , kvások a vlažného mlieka podľa potreby. Dôkladne premiesime, cesto necháme vykvasiť. Vyklopíme na dosku a podľa velkostí foriem na parenie si pripravíme počet knedlí, necháme ich na forme ešte asi 15 minút kysnúť,potom ich paríme 20 minút . Pozor, keď vložíme knedlu, voda musí byť studená, lebo by sa knedla nezdvihla. Čas 20 minút sa začíná od počiatku vrenia vody.

  2. 2

    Možná poznáte túto moju radu na rýchlé kvasenie cesta: cesto vymiesime v lavoriku alebo v dostatočne velkej ohňovzdornéj nádobe ktorá sa zmestí do el. rúry. Elektrickú rúru nastavíme na teplotu od 45 do48 stupňov. Cez okienko sledujete kysnutie cesta. Po dostatočnom nakysnutí vyberiete a pracujete s cestom ďalej.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist