Mortadela

Domáca mortadela

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku alebo pliecko zomelieme. Ja som použila krkovičku. K zomletému mäsu pridáme všetko korenie podľa rozpisu, pretlačený cesnak a vaječné žĺtky. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do zmesi. Zo zmesi sformujeme valec, ktorý zabalíme do pevnejšej potravinovej fólie. Konce dobre utiahneme, aby sa nám mäso nedostalo von. Ja som valec zabalila do fólie pre istotu 2krát. Odložíme do chladu. Najlepšie cez noc.
  2. Keď máme odležané, vložíme valec zabalený vo fólii do hrnca s vodou a varíme. Varíme pomalým varom hodinu a pol. Po uvarení vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Odstránime fóliu.
  3. Pokrájame ako nárez. Podávame so zeleninou alebo s pečivom. Môžeme podávať aj ako hlavné jedlo zo zemiakovým pyré.