Domáca kysnutá knedľa

olinecka - fotkaolinecka, 19. júna 2015
Domáca kysnutá knedľa
Foto: olinecka

Takto si urobím knedle domáce knedle.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
300 g
1 kocka
300 ml vlažné
2 ks
2 ks
4 PL
1,5 PL
podľa chuti
 na posypanie dosky




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme cukor, soľ a rozdrobené droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

  2. 2

    Do väčšej misy dáme múku hladkú, polohrubú, pridáme vykysnuty kvások, vajcia, žltky a olej. Zo surovín varechou vymiešame vlačné cesto, ktoré sa musí odlepovať od varechy. Vrch pomúčime a zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto nakysnuť.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Pracovnú dosku pomúčime a dáme naň cesto, ktoré si rozdelíme na rovnaké časti koľko knedlí chceme. Do hrnca dáme variť vodu, paráčik na buchty vymastíme maslom, položíme vytvarovanu knedľu a vložíme do vody. Tak, aby boli ponorené nožičky paráčika, zakryjeme prikrývkou a paríme 15-17 minút. Po vybratí ešte teplé potrieme zľahka maslom, aby boli mäkké. Ja som urobila knedle na nedeľu ku segedinu.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
daju sa aj varit?
venusa
Vydarené na 1. Každé knedľové cesto sa dá variť, aj to nekysnuté (aj mikr. sáčkoch) , no knedľa varená vo vode je mokrejšia, ale je to vec chuti.
fazia
Bola super, až na to, že keď som parila tú poslednú, akosi som necítila, že mi došla voda a tak hrniec čierny a knedľa vonia akosi inak :-D :-D :-D ale, už viem, aký hrniec v domácnosti chýba. :-) a na čo treba dávať pozor určite aj pri novom hrnci :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia