Domáca krtkova torta (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

Túto tortu som prvýkrát robila z polotovaru. Ale na internete som našla recept a odvtedy som ju už v obchode nekúpila:) Nenáročná na prípravu, zvládne ju aj začiatočník.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80g cukru a 5lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame, preosejeme a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť.
  2. Pripravíme si krém: Zlatý klas uvaríme podľa návodu s kryštálovým a 2ks vanilkovým cukrom. Krém dáme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh spolu s Herou, vanilkovým a práškovým cukrom (každý si prisladí, ako mu chutí). Nakoniec do zmesi pomaly zašľaháme vychladnutý puding.
  3. Keď máme korpus vychladnutý, tak z neho "vydlabeme" prostriedok. Okraj však necháme asi 2cm hrubý. Vydlabaný korpus rozmrvíme na menšie kúsky.
  4. Banány ošúpeme a po dĺžke prerežeme. Naukladáme ich na korpus.
  5. Krém kopcovito nanesieme na korpus. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Odložíme na pár hodín do chladničky a môžme podávať.