Domáca krtkova torta (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
Túto tortu som prvýkrát robila z polotovaru. Ale na internete som našla recept a odvtedy som ju už v obchode nekúpila:) Nenáročná na prípravu, zvládne ju aj začiatočník.
8 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80g cukru a 5lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame, preosejeme a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a dáme piecť.
- Pripravíme si krém:
Zlatý klas uvaríme podľa návodu s kryštálovým a 2ks vanilkovým cukrom. Krém dáme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh spolu s Herou, vanilkovým a práškovým cukrom (každý si prisladí, ako mu chutí). Nakoniec do zmesi pomaly zašľaháme vychladnutý puding.
- Keď máme korpus vychladnutý, tak z neho "vydlabeme" prostriedok. Okraj však necháme asi 2cm hrubý. Vydlabaný korpus rozmrvíme na menšie kúsky.
- Banány ošúpeme a po dĺžke prerežeme. Naukladáme ich na korpus.
- Krém kopcovito nanesieme na korpus. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Odložíme na pár hodín do chladničky a môžme podávať.