domáca knedla
Autor receptu: zlota1
konecne recept ktory je naozaj dobry
10 porcií |
3/4 hod minút príprava |
20 min minút tepelná úprava |
Postup
- Odvazime si muku,urobime do nej jamku,do ktorej nasypeme trochu cukru.Do jamky nalejeme trochu mlieka zmiesaneho s vodou a rozdrobime kvasnice.Nechame podkysnut kvasok,potom pridame vajcia,a zbytok mlieka s vodou,premiesame a pridame aj sol.Vymiesime redsie cesto a nechame v teple kysnut aspon 20-30 min.
- Na sporak si nachystame velky hrniec,na dno dame vodu,ktoru privedieme k varu.Do hrnca vlozime parnu nasadu,ktoru zlahka naolejujeme,aby sa nam knedla neprilepila.Do nasady vlozime cesto vytvarovane na pomucenej doske do tvaru knedle,velkost zalezi od velkosti nasady.Ihned zakryjeme hrniec pokrievkou a bez otvarania parime 20 min.Potom vyskusame spajdlou ci je uz knedla hotova,skor neotvarajte hrniec,inak knedla splasne.Z uvedenych surovin urobime priblizne 3-4 vatsie alebo 5 mensich knedli.Dobru chut))