domáca knedla

domáca knedla
Foto: zlota1
zlota1Zlota1, recept pridal: 31. mája 2013 21:11Ďalšie jeho recepty

konecne recept ktory je naozaj dobry

Suroviny

10
porcií
3/4 hod
minút
príprava
20 min
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Odvazime si muku,urobime do nej jamku,do ktorej nasypeme trochu cukru.Do jamky nalejeme trochu mlieka zmiesaneho s vodou a rozdrobime kvasnice.Nechame podkysnut kvasok,potom pridame vajcia,a zbytok mlieka s vodou,premiesame a pridame aj sol.Vymiesime redsie cesto a nechame v teple kysnut aspon 20-30 min.
domáca knedla - obrázok 1

2

Na sporak si nachystame velky hrniec,na dno dame vodu,ktoru privedieme k varu.Do hrnca vlozime parnu nasadu,ktoru zlahka naolejujeme,aby sa nam knedla neprilepila.Do nasady vlozime cesto vytvarovane na pomucenej doske do tvaru knedle,velkost zalezi od velkosti nasady.Ihned zakryjeme hrniec pokrievkou a bez otvarania parime 20 min.Potom vyskusame spajdlou ci je uz knedla hotova,skor neotvarajte hrniec,inak knedla splasne.Z uvedenych surovin urobime priblizne 3-4 vatsie alebo 5 mensich knedli.Dobru chut))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2015: Voňavá kuchyňa Voňavá kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 17. apríla v denníku Pravda.


TOPlist