domáca knedla

domáca knedla
Foto: zlota1
zlota1Zlota1, recept pridal: 31. mája 2013 21:11Ďalšie jeho recepty

konecne recept ktory je naozaj dobry

Suroviny

10
porcií
3/4 hod
minút
príprava
20 min
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Odvazime si muku,urobime do nej jamku,do ktorej nasypeme trochu cukru.Do jamky nalejeme trochu mlieka zmiesaneho s vodou a rozdrobime kvasnice.Nechame podkysnut kvasok,potom pridame vajcia,a zbytok mlieka s vodou,premiesame a pridame aj sol.Vymiesime redsie cesto a nechame v teple kysnut aspon 20-30 min.
domáca knedla - obrázok 1

2

Na sporak si nachystame velky hrniec,na dno dame vodu,ktoru privedieme k varu.Do hrnca vlozime parnu nasadu,ktoru zlahka naolejujeme,aby sa nam knedla neprilepila.Do nasady vlozime cesto vytvarovane na pomucenej doske do tvaru knedle,velkost zalezi od velkosti nasady.Ihned zakryjeme hrniec pokrievkou a bez otvarania parime 20 min.Potom vyskusame spajdlou ci je uz knedla hotova,skor neotvarajte hrniec,inak knedla splasne.Z uvedenych surovin urobime priblizne 3-4 vatsie alebo 5 mensich knedli.Dobru chut))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist