Jaternica

Domáca jaternica v smotanovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj pečená je výborná .Dávno sa pohrávam s tou myšlienkou vypražiť jaternicu v cestíčku. Dnes som to vyskúšala a verte, že je to pochúťka. Hodila by sa aj na posedenie ku pivu čí vínku ako jednohubky.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Domáca jaternica je niečo vždy lákavé v mrazáku.Tentoraz nebude pečená.
  2. Jaternicu som nakrájala na rovnaké kúsky. Nenechala som ju celkom rozmraziť, lebo ju potrebujem trošku stlačiť, aby nebola guľatá a nestekalo mi cestíčko. Plochou stranou noža som ju trošku pritlačila.
  3. Pripravila som si cestíčko. Do misy som dala smotanu, vajcia, soľ, múku, prášok do pečiva, mleté korenie.
  4. Všetko som dobre vymiešala a napokon som nakrájala na drobno listy zeleru a pridala do cestíčka.
  5. Jaternice som najprv obalila v múke. Na sporák som pripravila masť a olej na zohriatie.
  6. Okúpala ich v cestíčku.
  7. Ukladala do horúcej masti, potom som znížila plameň, zakryla pokrievkou a pomaly sa vyprážali.
  8. Vypražené som ukladala na papierový obrúsok. Kým sa vyprážala aj posledná, pripravila som si prílohu varené zemiaky. Ale sú výborné iba tak so zeleninovým šalátom.
  9. Jaternice som nakrájala na šikmé plátky.
  10. Všetko je hotové a nie iba chutné, ale aj pekné.
  11. Prajem vám dobrú chuť.