Domáca griotka

exotka - fotkaexotka, 19. augusta 2011
Domáca griotka
Foto: exotka

Takto si pripravovala griotku moja starka od nej som to obkukala :)) Každy rok na jej staručkom kredenci bol velky pohar plny višni zaliaty Zobraziť celý popisTakto si pripravovala griotku moja starka od nej som to obkukala :)) Každy rok na jej staručkom kredenci bol velky pohar plny višni zaliaty rumom :))

Suroviny

2 l (rum)
1 kg
2 kg




Postup

  1. 1

    Do umyteho velkeho pohara naložime umyte odstopkovane višne, zasypeme ich cukrom a zalejeme umom. Uzatvorime a pohar odložime na tmave miesto na 8 tyždnov. Raz za tyžden višne premiešame vareškou. Po 8 tyždnoch višne scedime a prelejeme do fliaš ak sa niekomu zda griotka priliš sladka može si ju ešte zriedit vodkou alebo umom podla potreby. Višne sa daju využit na čokoladove dezerty alebo štrudle . NAZDRAVIE :))

Diskusia k receptu

hubata
Hihi, toto sa musí dobre piť a aj dobre otrtúliť. Ale ukladám, lebo griotku ľúbim.......
dajanca
aj ja také robím len dávam menej cukru... 500g na liter rumu... :-)
aroooo
ďakujem za receptík, takto nejako strašne dávno som ju robila aj ja, ale stratil sa mi recept, ukladám, bude na rok
hortenzia51
tak isto aj ja som robila ale namiesto umu som dala kalvados-palenka z jablk--teraz sa dá ešte spraviť liker z černic,potom tnky sa daju pouzíť--
mirka136
rada by som sa opytala ci namieto cerstvych visni mozem dat aj zavarane visne
ivan14
Dělám +- stejně, ale ještě přidám celou skořici, pár hřebíčků, pár mandlí, a pokud jsou po ruce, i pár jader z meruňkových pecek. A kůru z pomeranče i citronu. Takže to vlastně +- stejně nedělám... :-)