Domáca Grécka Musaka videorecept

marakiMaraki, 34 ročná žena, Grécko, 3. októbra 2011 10:04
Ďalšie jej recepty »

Domáca Grécka Musaka (videorecept)Foto: maraki

Musaka, ktorú podávajú v gréckych reštauráciách obsahuje aj zemiaky. Musaka, ktorej recept vám ponúkam zemiaky neobsahuje a je to pravá domáca priamo z Grécka :-)

8
porcií
90 min
príprava
30 min
na 200 °C


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažány umyjeme a pokrájame na pozdĺžne plátky. Osolíme a necháme chvílu postáť, aby sa z nich uvoľnila sťava a chvíľu osmažíme vo fritéze alebo na panvici z oboch strán. Baklažány ukladáme na pekáč, do ktorého dáme kuchynské papierové utierky na odsatie prebytočného oleja (pri smažení baklažány veľa nasiaknu olejom). Môžme ich tiež ukladať na väčšie sitko a nechať olej odkvapkať. Najlepšie je si pripraviť baklažány deň vopred.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme trochu olivového oleja, pridáme nakrájanú väčšiu cibuľu a osmažíme do sklovita. Pridáme sladkú mletú červenú papriku, mleté hovädzie mäso a chvíľu orestujeme. Pridáme mletý muškátový oriešok, mleté čierne korenie, trochu mletej škorice a na strúhadle postrúhame rajčiny (šupku z rajčiny nedávame). Nakoniec pridáme soľ a dusíme až pokiaľ sa odparí šťava. Vodu nepridávame vôbec, mäso a rajčiny uvoľnia dosť šťavy.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča dáme trochu strúhanky (pri pečení odsaje prebytočný olej). Pekáč nemastíme! Teraz začneme ukladať do pekáča baklažány, 2-3 vrstvy. Nakoniec ich vareškou jemne pritlačíme nech sa lepšie spoja.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz rovnomerne uložíme na baklažány pripravenú zmes z mletého mäsa. Vareškou jemne pritlačíme, aby sa mäso dobre spojilo s baklažánmi.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na mäso poukladáme znovu baklažány (1 vrstvu).

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si pripravíme krupicový krém. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme štipku soli a privedieme do varu. Pridáme krupicu a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. Do horúcej krupicovej kaše pridáme 2 celé vajcia a rýchlo premiešame. Pridáme 2/3 strúhaného syru a vymiešame vareškou do hladkého krému.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krupicový krém vylejeme do pekáča a posypeme zvyšným syrom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.

    Domáca Grécka Musaka (videorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist