Domáca francúzska polievočka

diabambulka - fotkadiabambulka, 16. marca 2012

Toto je naša veľmi obľúbená polievočka a netradičná je akurát falošnými pečeňovými haluškami, ktoré môžete nahradiť aj klasickými:-) Nám sa páčia aj tieto falošné, Zobraziť celý popisToto je naša veľmi obľúbená polievočka a netradičná je akurát falošnými pečeňovými haluškami, ktoré môžete nahradiť aj klasickými:-) Nám sa páčia aj tieto falošné, sú rýchle aa chutné :-)))

6
porcií
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
5 ks
2 PL
100 g
Falošné pečeňové halušky :
75 g (konzerva)
1 ks
2 PL
1 ks strúčik




Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do trošička osolenej vody spolu s nakrájanou mrkvou a petržlenom. Pridáme vegetu, celé čierne korenie a varíme 20 minút. Pridáme nakrájaaný pór, cestovinu ( mušličky ) a pečeňové halušky. Chvíľku povaríme a podávame.

  2. 2

    Falošné pečeňové halušky : Paštéku zmiešame spolu s vajíčkom, strúhankou, prelisovaným cesnakom, majoránkou a troškou vegety. Okoreníme a dáme na malú chvíľku zavariť do polievky. Halušky sú hotové veľmi rýchlo, sú jemnučké a chutné.

  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

    Domáca francúzska polievočka - obrázok 3

Diskusia k receptu

majka5551
krása :-D milujem francúzsku polievku ale tak 1 za rok lebo sáčkové polievky nee. Ta tvoja je úžasná ukladám KK. :-D
annabiel
Francúzska ja ja naša obľúbená, určite vyskúšam tvoj recept aj s tými "falošnými" haluškami, vyzerajú zaujímavo a hlavne sú rýchlo hotové a také recepty mám rada, ukladám..:)
rea1
tieto falosne halusky robievam uz velmi dlho, recept som dostala od tety este ako mlada baba. su naozaj velmi dobre, jemne a rychlo hotove. ja z cesta robim male gulicky dvoma mokka lyzickami - tak velkosti nechta na palci. nielen, ze su dobre, este sa v polievke aj dobre vynimaju. :-)
morenajea
to počujem prvý krát, že sa dajú knedličky do polievky spraviť z pašteky. si šikula
1x drajan
izabella929
nezáleží na tom , či je francúzska, ako slovenská, ale vyzerá krásne a verím, že aj tak chutila.-)
tykadielko
super receptík....polievočku skúsim uvariť,bavia ma paštétové halušky ...bomba:-)
kimika
Receptov na dobrú polievočku nikdy nie je dosť:) A najbližšie urobím a na tie falošné haluštičky sa teším, čítam o nich prvý krát. :)
diabambulka
ďakujem som rada, že som vás obohatila o falošné paštékové fajnové haluštičky a to som rozmýšľala a bála sa vlny kritiky, že halušky z paštéky. Potešili ste ma :-) Všetkým prajem dobrú chuť :-)))
3sandra3
no, to je ona,, tá super polievka, domáca francúzska a navyše so super falošnými pečeňovými haluškami,,, bud si istá, že to vyskúšam,, veľmi sa mi to páči :-))
margaretka28
Mňááááááááááám ja som na polievky ani viac mať nemusím,a ak túto urobím,už viem že ju budú chcieť stále.že som nato ešte sama neprišla....
používateľ nemá avatar
mb
mb
prave som sklzol o par (mozno aj 12) rokov dozadu. moje netere sa isli za francuzkou polievkou dolamat. teraz su uz velke slecny, ale asi im ju podla tohto receptu pripravim ;)
najaa
aj ja robím francúzku doma,len namiesto halušiek dávam mleté mäsko...ale určite vyskúšam aj tvoju verziu.vďaka za inšpiráciu.
modrykamen
Robím podobné. V pečeňovej paštéte je najemno zomletá aj pečeň s mäso, takže tie halušky nie sú až tak falošné. Akurát je to strašne rýchle.
astheart
Falešné játrové knedlíčky se mi moc líbí! Zkusím příští týden. Polévka taky, akorát bych tam nedala ty brambory..... nemám ráda brambory ve vývarech..... ale to je jen můj problém. Super recept!
ikaika
Tie falosne pecenove knedliky vyzeraju byt aj chutne, aj rychle, ale.... Pastety od casu, kedy som bola ako studentka na brigade v konzervarni hydinarne, nekonzumujem! Neviete si ani predstavit, ake svinstvo sa v nich nachadza! :-(((. Perie, kosti, spina, casto sa tam mleli aj kurence s crevami.... bleee!
karky
Super napad s tou pastekou ukladam...
evanaaa
Polievočka dobrá, tiež by som nedala zemiačky, ale aj tak, a tie halušky tie to zdokonalia. Ja by som ich pretláčala cez haluškáreň, šlo by to rýchlejšie, na tvare nezáleží. Ja som sa naučila dávať paštéčku pečeňovú do pečivových plniek ( do kuraťa ap.).
diabambulka
evkalibka nie nejde tam ani kvapka oleja...
evanaaa super nápad, nikdy ma nenapadlo dať paštéku do plnky s pečivom vyskúšame :-)))
všetkým varecháčikom ďakujem za milé komentíky a za to že som vás trošička inšpirovala niečím možno pre niekoho novým :-)tak už len do zjedenia priatelia:-)))
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tiez nejako neoblubujem plechovky aj ked nic proti nim... Iba ma napadlo ci by sa nedal pouzit napriklad kusok pecenoveho syra.
diabambulka
plk a veru dal by sa použiť aj kúsok pečeňového syra, dokonca by mali lepšiu arómu a chuť, lebo pečeňový syr je lepšie dochutený...
luckaprima
paráda.. dnes mi tu bodujú samé tvoje receptíky, výborný nápad, my tiež pečeňové zbožňujeme a ja sa musím babrať s pečienkou a mixérom, najbližšie vyskúšam tieto tvoje aj s polievočkou. Len foť a píš ďalej, páči sa mi u Teba :)
diabambulka
ahoj luckaprima si zlatá, vieš čo je sranda, vždy keď už si poviem už to asi nechám, tak ma niekto naštartuje, napríklad teraz ty tvojou pochvalou, že sa ti moje jednoduché receptíky páčia a poviem si má to význam a tak fotím ďalej, večer uložím detičky spať a ja šup za PC nahadzovať receptíky...ďakujeeem máš u mňa kafeee :-)
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dakujem za odpoved, tiez som si myslel. Potom ale asi menej soli a dochucovania. Pytal som sa hlavne preto, ze dcera by nemala jest konzervy a pecienku zase nechce. A pecenovy syr ma rada. Vyskusam, doteraz ma vobec nenapadlo nahradit pecienku v haluskach (my tomu hovorime nocky :-)) niecim takymto. Vyborny napad, dakujem.
Inac - podobne zeleninove polievky u nas "idu". Je to rychle, chutne... a priznam sa, ze neviem robit zaprazky/zasmazky :-)
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tak a vyskusal som tie halusky (po nasok nocky) s pecenovym syrom.
Miesto struhanky som ale dal detsku krupicu. A nepouzil som majoran a vegetu. Pretoze predsa len... ten pecenovy syr je dost aromaticky a slany.
Nocky nejakok zahadne po dvoch nalozeniach tanierov sublimovali a zrazu ostal "iba" vyvar so zeleninou.
Este raz dakujem za inspiraciu. Toto by ma nikdy nenapadlo pouzit miesto pecienky.
bibia1
mušličky zaujali aj mňa, polievočku ukladám a haluštičky isto vyskúšam, ďakujem
používateľ nemá avatar
plk
plk
Ospravedlnujem sa za preklepy: nasok=nasom, nejakok=nejako
luckaprima
hmmm.. diabambulka (prepáč, meno netuším) tú kávičku by som si dala.. isto bdy bola servírovaná s nejakým dobrým nápadom :) fakt máš super receptíky, vraciam sa k nim na etapy, lebo ich je veeeľa a moja malá bábika na mňa nemá trpezlivosť, ale postupne ich prelúskam všetky, oplatí sa, mám Ťa plnú kuchársku knihu
diabambulka
ahoj Lucka, volám sa Maťa, alebo Tinka :-) som rada, že sa ti páčia moje receptíky a že sa k ním vraciaš a skúšaš, no ja začínam nestíhať popri mojich ratolestiach, lebo druhé slniečko mán len dva mesiace :-))) ale budem sa snažiť z času na čas niečo pridať:-) prajem pekný deň, tak tá kávička platí ...
diabambulka
plk som rada že chutili a že ssi si ich ešte vylepšil podľa svojich chuťových pohárikov, pozdravujem celú rodinku :-)))
najaa
cez víkend sme varili ,bola fantastická ...
diabambulka
ahoj najaa, ďakujem som rada že chutilo a verím, že teraz juu zaradíte do svojho repertoáru polievočiek :-))) mňamková domáca varianta...
mia2404
ahojky:-) dneska ma nato kolegyna upozornila že je tu mňamková polievočka , takže už sa varí
diabambulka
Ahojky mia2404,tak odpis či chutilo, prípadne ako si ju vylepšila.prajem dobrú chuť
jezurka
Ahoj, ja idem túto polievočku robiť zajtra a dúfam, že bude chutiť. dík za receptík
diabambulka
Verím ze bude, napíš nám ako chutila rodinke, prípadne ako si ju vylepšila. Držím palceky.ahoj
violetacamorova
To som rada, ze si pridala tento recept na francuzsku polievocku, lebo ju mam velmi rada a zo sacku uz som prestala jest vsetky polievky, tak si spravim domacu, mnam.
surincicka
mňam vyzerá to super! a tie halušky... milujem pečeňové halušky ale nechce sa mi mlieť pečienku - som rada že si sem ten recept dala, idem mrknúť aj ďalšie tvoje.
diabambulka
Oooo ďakujem za kompliment, budem rada ak si najdete nejaké receptiky.pekný večer
surincicka
dnes prišiel jej čas - bola výborná čomu svedčí aj to že mi z nej nič na zajtra nezostalo ako som plánovala...
elysa
super polievočka,moji ju mali radi,na moju radosť ju prestali vyrábať,ale takto ju urobím...
elysa
včera som ju urobila, požila som vývar z nedeľnej- kuracej, je to chutná polievočka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia