Domáca fazuľovica

randoinetta - fotkarandoinetta, 26. februára 2017

Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje. A tým je príprava fazuľovej polievočky mojím spôsobom :-) Zobraziť celý popisVšetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje. A tým je príprava fazuľovej polievočky mojím spôsobom :-)

12
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 PL (alebo maslo, olej)
2-3 ks
1 ks
4 ks
3 ks
1,5 ČL
1,5 ČL
podľa chuti
1,5 ČL
3 ks
500 g (tagliatelle)
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si dáme namočiť fazuľu. Na druhý deň, dáme do veľkého hrnca 2 PL masti, oleja alebo masla (ja som použila kokosový olej). Keď sa nám rozpustí pridáme na drobno nakrájané 2 väčšie cibule, ktoré opečieme do zlatista, pridáme osušenú fazuľu. Pridáme rascu, bobokový list, ml.čierne korenie, cesnak a 3 - 4 min opekáme len na masti/masle/oleji.

  2. 2

    Potom pomaly podlejeme vodou... Prvú pol hodinu na slabom ohni, aby nám nevrela. Potom vložíme do hrnca koleno aj klobásku a zalejeme vodou len tak, aby bolo koleno aj klobáska ponorené... Cca 1 hod varíme až mäsko úplne nezmäkne. Vytiahneme ho von aj klobásky, pridáme zemiaky, mrkvu a klobásky nakrájané na kolieska. A povaríme.

  3. 3

    Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, pridáme smotanu na varenie rozmiešanú s hladkou múkou necháme prevariť a dochutíme podľa vlastnej chuti. Mäsko nakrájame na drobno a dáme späť do hrnca. Podávame s cestovinou (hrubými slížami) poprípade s chlebíkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu