Domáca čokoláda
Autor receptu: patincatsomekitchen
Táto domáca RAW čokoláda je dokonalosť sama o sebe. Možno sa pýtate, či sa
oplatí vyrábať vlastnú čokoládu, keď
sú v obchodoch plné regály. Naozaj áno! Ak máte, použite formičky na čokoládu a
vyrobíte tak úžasnú pravú
čokoládu s tou najlepšou chuťou :) Môžete pridať aj orechy, hrozienka či semienka a
vytvárať tak rôzne obmeny.
http://www.patincatsomekitchen.com/homemade-cokolada
Postup
- Kakaové maslo pokrájajte na menšie kúsky, vložte do hrnčeka a pomaly na miernom ohni zohrievajte.
- Keď sa maslo začne topiť, odstavte z ohňa, o chvíľu znova postavte na oheň a opakujte dovtedy, kým maslo nie je úplne rozpustené. Predídete tak prehriatiu masla a zachováte RAW kvalitu.
- Rozrežte vanilkový lusk, špičkou noža vyberte semienka a pridajte ich k roztopenému maslu. Pridajte hrnček kakaa, dobre premiešajte a nakoniec postupne pridávajte sirup podľa chuti.
- Čokoládu nalejte do formičiek a po vychladnutí dajte stuhnúť do chladničky. Skladujte v chlade.