Domáca bryndzová pizza

lekorica - fotkalekorica, 23. januára 2016
Domáca bryndzová pizza
Foto: lekorica

Hotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia Zobraziť celý popisHotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia naše chuťové poháriky. Sama klasickú pizzu nemôžem, ale pre mojich ju s radosťou pripravím.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 1/2 hrnčeka
7 g sušené
1 ČL
1/2 ČL
1 hrnček teplá
2 PL hrubá
 na potretie plechu
Na obloženie:
2 dl
 sušená
1 strúčik
 na dochutenie
20 dkg
20 dkg
25 dkg
1 ks farebná
7 ks




Postup

  1. 1

    V malej miske zmiešame, kvasnice, cukor a vodu. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne peniť. Do väčšej misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej nalejeme kvasnicovú zmes a zmiešame. Prisolíme.

  2. 2

    Zmes preložíme na pomúčenú dosku a spracúvame na hladké a vláčne cesto asi 5 minút. Ja robievam cesto tenšie, takže ho rozdelím na dve časti a vyvaľkám 2 asi 35cm kruhy.

  3. 3

    Okrúhlu formu na pizzu vytriem olivovým olejom a posypem krupicou. Vložím do nej cesto a potriem ho paradajkovým pretlakom, do ktorého som pridala cesnak, bazalku a soľ. Na pretlak nastrúham syr, rozložím šunku, zeleninu a na konci pridám bryndzu.

    Domáca bryndzová pizza - obrázok 3

Diskusia k receptu

aleana
Bryndzovu pizzu som ešte nejedla, ale určite je chutná, bryndzu milujem, či už na haluskach, alebo len tak na chlieb. A tie tvoje taniere ma dostávajú, to máš celú súpravu, @Lekorica ?
denyany
Aj mne sa hneď zapáčil ten krásny tanier. No a na pizzi s bryndzou isto nie je nič zlé. Bryndza u nás ide na všetky spôsoby, tak niekedy, ak nezabudnem, ju pridám aj na pizzu.
lekorica
@aleana Manželovi som povedal, že nech kúpi bryndzu na halušky, tak mi priniesol pol kila bryndze a ešte k tomu údenej (ale ináč je fakt super). Tak som skúsila dať na pizzu a teda pizza bola úplne že úžasná ale strašne sýta. Tá bryndza zasýti. ;-) No a akurát som tu jednej dáme spomínala že som maniak na taniere a kde idem, tak si nejaký kúpim. Mám kopec tanierov, samozrejme aj sady, ale tento konkrétne mám z Pepca a mám ho aj v čiernom prevedení. :-) Tam sa vždy nejaký krásny nájde a cenovo úplne že smiešne.
@denyany určite pridaj, neoľutuješ. ;-)
luss44
máš pravdu, mala som bryndzovú v pizzerii a fakt bola sýta. Doma som ešte s bryndzou neskúšala, musím napraviť. Tanier je ozaj krásny, skočím veru tiež mrknúť do Pepca na nejaký :)