Domáca bravčová tlačenka fotorecept

strigusStrigus, 28 ročná žena, 6. septembra 2010 8:18
Ďalšie jej recepty »

Domáca bravčová tlačenka (fotorecept)Foto: strigus

Opäť vám sem pridám niečo originál domáce, veľmi chutné, krásne voňavé..

60+40+5 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si zmes do tlačenky: srdcia s jazykmi (v 1 hrnci) a kolená s kožou (v 2. hrnci) uvaríme v osolenej a okorenenej vode s 3 strúčikmi cesnaku úplne do mäkka. Jazyk ošúpeme (očistíme) od vrchnej kože, so srdcami a kolenom nakrájať na drobno a kožu najemno zomlieť. Zmiešať, pridať trocha vývaru (cca 1 dcl), ochutiť - soľ, korenie a 5 strúčikov prelisovaného cesnaku. Ak nekúpime pekné kolená, len "kožu na kosti", výborne ich nahradí prerastaný bôčik (1 kg) - uvarený do mäkka a nadrobno nakrájaný.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotovou zmesou naplníme vyumývaný bravčový žalúdok. Pozor, nie celkom do plna (tvrda), aby ostal "mäkký", pretože by počas varenia praskol a vytiekol. Žalúdok sa totiž trocha scvrkne.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplnený žalúdok poriadne zašijeme...

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a dáme ho variť. Varíme v čistej neochutenej vode približne 1 hodinu.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarený žalúdok ešte zatepla zatlačíme. My sme použili dosku na mäso prichytenú o plech 3 hákmi - dali sme tlačenku do "zveráka". Takto sme ju nechali z večera do rána, kým nevychladla a nestuhla.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odležanú tlačenku zaudíme, my sme použili takúto domácu rýchlo-udiarničku. Trvalo to cca 10 minút.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá už hotová voňavučká domáca tlačenka, v reze je cvaknutá na hlavnom obrázku.

    Domáca bravčová tlačenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Toto je základná "konštrukcia a postup" pre domácu tlačenku, suroviny je možné obmieňať - pridať papriku, mäso zameniť za kuracie, morčacie... fantázii sa medze nekladú, no nám aj tak najviac chutí táto bravčová.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist