Domáca bravčová pečeň pána premiéra fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. decembra 2012

Z farmy som dostala krásnu čerstvú bravčovú pečeň..dlho som hľadala recept,aby zodpovedal tomu krásnemu kusu pečene..na TOP recptoch som našla tento jednoduchý a pritom Zobraziť celý popisZ farmy som dostala krásnu čerstvú bravčovú pečeň..dlho som hľadala recept,aby zodpovedal tomu krásnemu kusu pečene..na TOP recptoch som našla tento jednoduchý a pritom veľmi chutý recept..

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g domáca
1
1 strúčik
štipka
štipka
2 dl domáci
štipka
8 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň som umyla a pokrájala na rezance..

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti som orestovala pokrájanú cibuľu a cesnak..

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som pokrájanú pečeň..nechala som ju podusiť.

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som kari korenie,čierne korenie ,červenú papriku a podliala 1 dl.vody..povarila a pridala som 2 dl.kečupu..

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nechala povariť 20 min. a už je hotová..

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kým sa pečeň varila,očistila som zemiaky,pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode...zcedila a uložila na tanier..pridala som uvarenú pečeň a ozdobila bazalkou.. a prajem dobrú chuť..

    Domáca bravčová pečeň pána premiéra (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, recept pekny, isto chutny. a som rad, ze to nie je recept na "mozocek pana premiera". mozno by sme ostali hladni...
marijanka712
super obedík už ani nepamätám kedy som mala bravčovú pečeň , ked sa bojím z tých obchodov taký háklivý tovar kúpiť ,radšej sa vzdám takéhoto obedíka škoda, že takú farmu aj my tu nemáme ...
rulik
toto skúsim, ja mám pečeň rád len ju mám vždy tvrdú, teda nie moju, ale tú na tanieri
izabella929
@marijanka712 , veru ani ja by som nemala odvahu variť z obchodu...to je riziko...ale toto je úplne čerstvá...ešte ráno behala po dvore.-))))
ancicka
Ja pečienku robievam z domácej a to si pochutíme vždy.No prečo pána premiera,nechápem.
paeva
rulik, ani ju dlho nevar, čím dlhšie ju varíš, potom bude tvrdšia, tak akurát.
izabella929
@ancicka , nelám si hlavičku nad názvom, takto som ju našla na TOP receptoch, tak som ju aj nechala a nezmenila som názov receptu, prečo to tak nazval autor, nie je ani mne jasné...ale dík za komentár.-)
helca103
pečienku robím presne tak isto a je naozaj výborná,ale ja si k nej robím ryžu:-)
izabella929
@helca103 , aj aj ju mám radšej s ryžou, ale včera sme mali ryžový nákyp, tak pre zmenu boli dnes zemiaky...ďakujem pekne za komentár.-)
sracz
Nádherná porcia a s doma nakladanou kápiou (tej si budem prosiť dva raz; pre mňa s bársčím, no najradšei s domácim chlebíkom! Ďakujem za pozvanie a prajem Ti milá @izabella929 vrtkú varešku a iba lačných kostovníkov!!! -:))) -:DDD
babura
Presne tak ju robievam aj ja, len dávam ešte aj majoránku.
izabella929
@sracz..ano , je to presne tak ako píšeš, je to domáca nakladaná kápia a táto sa mi skutočne tento rok vydarila parádne.-)tiež ju mám rada s domácim mastným chlebíkom..s domácou masťou samozrejme...)Ďakujem ti veľmi pekne za prianie, čo samozrejme prajem i tebe z celého srdca...)
izabella929
@babura , mohla som pridať majoránku, lebo mám fajnú doma vypestovanú sušenú, ale asi pán premiér ju nemá rád, keď sa v recepte neobjavila.-)ďakujem ti pekne za komentár.-)
elixir
To je nádhera... :) Toto by sa mi páčilo dnes na obedík...
boxik
Prečo musíš znehodnotiť tak kvalitné jedlo tým premierom.Keď si predstavím jedného pána z Topoľčian , tak mám po chuti.
dodo46
@boxik !!!
V TOP receptoch bola táto pečienka uverejnená za vlády jedného experta zo spiša a jeho geniálneho financmajstra , ktorému vďačíme za tento stav.
dodo46
@izabella929
človek trochu dúfal , že sa niečo zlepší a ono prd. Manželka a dcéra sú učiteľky a šesť členov najbližšej rodiny tiež . Takže sme všetci nadšení touto super vládou. Ešteže máme varechu a môžme sa potešiť dobrým jedlom.
izabella929
@dodo46..je mi strašne ľúto , chápem tvoje rozhorčenie a viem, o čom píšeš..som sklamaná tiež, lebo som 2x tento rok prišla o prácu..tiež mám učiteľku v rodine a viem, aké to je zlé..zostáva nám len dúfať, že ďalšie voľby budú pre nich fiasko...ak mi chceš ešte písať, lebo toto na Varechu nepatrí, mám na seba kontakt v mojom profile Varechy..ďakujem pekne.-)
medulienka122
pečeň pána premiéra by som nejedla ani za svet - a čo, keď má cirhózu:-)))?
tento recept je o.k., @boxik má pravdu, aj ja poznám jedného pána, ale z ...
dodo46
A teraz šup naspäť do kuchyne. končíme s politikou. Tá sem nepatrí. Politikou sa zaoberajú len darebáci , ktorým sa nechce robiť a v "práci"
len čítajú noviny, časopisy, lúštia krížovky, chlastajú a hľadajú si na internete luxusné zájazdy, lebo majú problém , ako minúť tie "ťažko" zarobené peniaze. A hor sa už medzi hrnce !!!
evanaaa
Ak som niekedy robila pečeň, tak len hovädziu. Ak je z mladšieho haviadka, je skoro ako teľacia a omnoho lepšia, ako bravčová, ktorú som len málo robila, lebo je horkastá a niekedy aj tuhšia. Na tej hovädzej je len to záporné, že treba stiahnuť blanku z nej a tá na fofografii mi skôr pripadá ako hovädzia, keď som ju uvidela aj som si povedala, že je to ona, len sa z nej zabudla stiahnuť tá kožka - blanka. No, ale keď tvrdíš, Izka - @izabella929 , že bravčová, tak sa mýlim, iste by si tak nekäúpila, alebo by ťa mäsiar neoklamal. Aj moje kolegyne inú nekupovali, len hovädziu, okrem jednej, a tú sme presvedčili tiež, aby ju ochutnala a dala sa prehovoriť. Rovno z roboty sme chodili nsa ňu do blízkeho mäsiarstva a dosť často, aj na nočných sme si ju robili len tak ako minútku.
izabella929
@evanaaa , nemám dôvod tu nikoho klamať...mám farmára, ktorý sa zaoberá len chovom prasiat..čo je na škodu, lebo keby choval aj hovädzí dobytok, mám po probléme..určite by mi nosil kvalitné mäso. nefarbené a kadejaké podradné..má chovnú farmu len na bravčovinu a dodáva mi aj hotové výrobky...toto bola krásna pečeň a upravená bola ako maslo...neobjednávam si ju často, len tak 2x ročne..najradšej mám domácu slaninu na masť, tá je ešte teplá, keď mi ju privezie..škoda, že som ju neofotila v celosti, lepšie by bolo vidieť, že je to bravčová...zajtra mi má doviezť pliecko v celosti a doma si to sama naporcujem na aké veľkosti chcem..musím často čakať, kým vychladne, lebo je všetko ešte teplé..takže mi ver, že je to čerstvé a len bravčové..
dodo46
@evanaa !
Máš pravdu.
Blanka sa musí odstrániť. Všetci s tebou súhlasíme. Bez blanky je to super.
izabella929
@dodo46 , len by ma zaujímalo, o akej blanke píšeš, pretože na tejto pečeni žiadna blana nikde nebola....toto počujem prvý krát a to som doma bola pri každej zabíjačke, lebo kým nebol tento cirkus na Slovensku, sme chovali svoje svine a zabíjali sme 3x do roka..a mala som mäsiara tip-top, ale o žiadnej blane mi nehovoril a to bol často aj pri úprave..tak mi prosím ťa napíš, kde tá blana akože má byť...díky.-)
izabella929
@dodo46 ,je pravda, že v obchodoch sa predáva aj s blanou, ale ja som dostala od farmára 1kg. pečene a tá bola bez blany teda 1 kus laloku..v celej pečeni síce je blana, ale tú si nechal a dal do kotla na ďalšie spracovanie do výrobkov..tlačenka atd. ale moja pečeň bola bez blany...a tiež blany sa nachádzajú v kuracích pečienkach a tie odstraňujem pred tepelnou úpravou...
dodo46
To tvrdila evanna : Ona ju tam zbadala na fotke. Ja mám slabší zrak ako ona , ale súhlasím , že to má byť bez blanky.
izabella929
@dodo46 , na obrázku je tieň , teda odraz od kuchynského lustra, lebo pri fotení bleskom, musí svieťiť svetlo.-) ale OK všetko je vporiadku.-) prajem prekrásny víkend v pohode a láske.-)
root
Aj Fico by sa zalizoval za ušami, zabudol by aj na Úrad vlády :D
fazia
Bola vynikajúca dnes varená aj bez majoránky, ktorú som nedala, keďže v recepte sa neuvádzala...a namiesto kečupu,ktorý som v chladničke nemala som pridala paradajky pasírované z COOP Jednoty a namiesto papriky čevenej som pridala kúsok štipľavej sušenej feferónky a bolo to podľa nás veľmi, veľmi chutné :) vďaka za recept
izabella929
@fazia , ďakujem pekne za vyskúšanie receptu a teším sa , že vám všetkým chutilo..si šikovná a vieš sa vynájsť..vďaka za komentár.-)