Domáca bravčová pečeň na slaninke

izabella929 - fotkaizabella929, 10. februára 2012

Tento recept nerobím často.Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si niečo odložím do mrazničky.Preto že som čítala,,,hubatu,,, ktorá chcela vidieť recept Zobraziť celý popisTento recept nerobím často.Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si niečo odložím do mrazničky.Preto že som čítala,,,hubatu,,, ktorá chcela vidieť recept z pravej domácej pečene, tak som tento recept urobila aj jej na želanie a samozrejme aj pre vás všetkých...

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
50 g
1 ks
štipka
štipka
200 g
obloha:
 menšia




Postup

  1. 1

    Bravčovú pečeň som umyla. Pripravila som si údenú prerastenú slaninku, ktorú som pokrájala na plátky..jeden kus na hrubšie a urobila som z neho hrebienok..cibuľu som ošúpala a pokrájala na kocky...

    Domáca bravčová pečeň na slaninke - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som uložila plátky slaninky a nechala som vytopiť masť..

    Domáca bravčová pečeň na slaninke - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa masť vytopila uložila som na ňu pečeň..dusila som ju z oboch strán.. neskôr som ju posypala štipkou mletého čierneho korenia...

    Domáca bravčová pečeň na slaninke - obrázok 3
  4. 4

    ked sa pečeň z jednej strany opiekla, otočila som ju na druhú stranu a pridala som pokrájanú cibuľu..Keď sa aj cibuľa upražila, pridala som štipku červenej papriky..pečeň som nesolila, pretože masť, ktorú pustila slaninka bola dochutená.

    Domáca bravčová pečeň na slaninke - obrázok 4
  5. 5

    Omylom som vybrala z mrazničky ešte aj kuraciu pečeň, tak som ju pridala k bravčovej pečeni a spolu som ich opiekla. Za 10 minút boli pečienky upečené.Umyla som ryžu,podusila na troške oleja a podliala horúcou vodou..Pečienky som podávala s ryžou. Ako oblohu som urobila kápiovú slamu a oholenú uhorku pokrájanú na slamu..dobrú chuť.

    Domáca bravčová pečeň na slaninke - obrázok 5

Diskusia k receptu

sylvinka
pečeň môžem hocikedy,sem s ňou :-))) Pekne si to naservírovala.
izabella929
@helca103 a tiež s ryžou si robila? to je papaníčko...) najradšej ju mám uvarenú, keď je zabíjačka...taká je výnimočná, úplne iná...
afataga
mnam ale si mi narobila chute, dala by som si, ale varit to nebudem, lebo mne doma nechcu jest vnutornosti
bobarka
izabella,Tvoj recept je naozaj famozny. Na takto upravenej pečienke si pochutil aj môj dosť prieberčivý manžel.Chválime Ťa!!!!!
sneica
izabelka ja pecen strasne lubim a mam svoje zauzivane recepty,na slanine takto pecenu som este nerobila takze mozem skusit aj tvoj receptik...podavam stale s ryzou ale k tvojej by som si dala chlebik a to by bolo pochutnanie...:)
bejgi
joj@Izabella929 vyzerá to úžasne, škoda, že ja to jesť nemôžem, no sem tam si urobím kuraciu pečeň :)
evanaaa
Ani ja som ešte nejedla pečeň upravenú týmto spôsobom, ale ak by som to skúšala, tak len s hovädzou, je oveľa lepšia a aj jemnejšia ako bravčová, kto ju neokúsil, nech skúsi....a ak je mladá, je skoro ako teľacia. Moje kolegyne v práci ( keď som ešte robila), inú ani nekupovali, aj tie, ktoré boli predtým naučené na bravčovú. Ja som vlastne bravčovú ešte nekupovala, ale som ju jedla.
izabella929
@sneica..m ôžem ti potvrdiť, že bola vynikajúca.-)inak veľmi ľúbime aj kuraciu s ryžou...)veď nakoniec aj s chlebíkom je to veľmi chutné.-) máš určite pravdu.-)