Domáca bajcovaná šunka (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento recept pridám pre tých ,čo by si chceli urobiť domácu šunku na veľkú noc.

Suroviny

Postup

  1. Vykostené mäso dobré nasolíme a necháme v chlade 7 dní. Každý deň mäso obraciame.
  2. Uvaríme si nálev a necháme vychladnuť.
  3. Do vychladnutého nálevu namočíme mäso.Nálevu musí byť dostatočné množstvo,tak aby mäsko bolo ponorené vo vode. Močime 7-9 dní.Každý deň ho obraciame.
  4. Ked je mäsko dobré vymočené,tak ho z nálevu vyberieme a dáme do sieťky na šunku a dáme vyúdiť..
  5. Udime 3 dní.Vyúdenu šunku môžme aj zmraziť a podľa potreby zužitkovať.
  6. Ked jú chcem uvariť,tak ju na noc nechám namočiť a uvarím, asi pol hodiny.Domáca šunčička je výborna!
  7. ked potrebujem vývar tak ju varím priamo vo vode,ale ked potrebujem iba šunku,tak ju vložím do mikrotenového sačku a tak ju vo vode uvarím.