Arašidová nátierka

Domáca arašidová nugeta

Autor receptu: 13domca113

Priznám sa, že Nugetu mám radšej než Nutellu, ale vzhľadom na jej zloženie, ktoré sa mne osobne veľmi nepáči, som ju nemala už dlho. Prednedávnom som však na ňu dostala chuť a rozhodla sa ju spraviť doma tak, aby mi vyhovovala vo všetkých smeroch.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme arašidové maslo. V mixéri si pomixujeme arašidy spolu so stéviou (použila som asi 20 kvapiek) alebo iným sladidlom či cukrom/medom na hladkú hmotu. Konzistencia je na vás, podľa toho, čo preferujete, ja som mixovala až pokiaľ nevznikla polotekutá hmota (taká sa lepšie nanáša na palacinky :) ). Odporúčam použiť arašidy s obsahom soli nižším než 1 g na 100 g (ja som použila také, ktoré mali obsah soli 1g /100g, a nugeta bola síce výborná, ale viem, že by bola ešte lepšia, keby je tam tej soli menej) alebo nesolené arašidy. Ak použijete nesolené arašidy, treba do vzniknutej hmoty pridať soľ (cca 1/4 - 1/2 čajovej lyžičky).
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme obe čokolády. Čokoládu potom vylejeme do arašidového masla a zmiešame. Ak ste zvolili vysokopercentnú horkú čokoládu (70 % +), kakao už pridávať nemusíte, v opačnom prípade, odporúčam pridať 1-2 čajové lyžičky. Už len treba ochutnať, či nie je pre vás málo sladká alebo či netreba pridať ešte trošku soli alebo kakaa.
  3. Hotovo :) Keďže myšlienka o nugete prišla až potom, ako som spravila arašidové maslo, musela som ho z pohárika vyliať do misky a pridať čokoládu, no už sa mi ho nechcelo umývať, tak sú na jeho stenách svetlé pásiky.