Domáca ananásová zmrzlina

pusta - fotkapusta, 21. marca 2011
Domáca ananásová zmrzlina
Foto: pusta

Najmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do zmrzliny a veľmi im chutila,o nás ani Zobraziť celý popisNajmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do zmrzliny a veľmi im chutila,o nás ani nehovoriac. Ponúkam Vám svoj vlastný recept na prípravu ananásovej zmrzliny.

60 minút
príprava
4 h mrazenie minút
tepelná úprava

Suroviny

413 ml v konzerve
500 ml
1 ks v prášku
6 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Domáca ananásová zmrzlina - obrázok 1
  2. 2

    V polovici studeného mlieka si rozmiešame do hladka vanilkový puding. V druhej polovici studeného mlieka rozmiešame do hladka práškový cukor a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Ked mlieko príde do varu, prilejeme rozmiešaný puding a varíme spolu asi 2 minúty.

    Domáca ananásová zmrzlina - obrázok 2
  3. 3

    Ananás scedíme, necháme dobre odkvapkať, niekoľko koliesok si odložíme bokom, zvyšék dáme do nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Pridáme do uvareného pudingu zmiešame a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutej zmesi prilejeme sladkú smotanu a znovu premixujeme a vložíme mraziť do mrazničky.

    Domáca ananásová zmrzlina - obrázok 3
  4. 4

    Zmes každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby sa mrazila rovnomerne a nevytvorili sa kryštáliky. Zmrzlina je hotová cca o 4 hodiny. Podávame v zmrzlinových pohároch, kornútikoch z oplatky alebo na dezerných tanierikoch, rôzne dekorujeme. Ja som podávala na lôžku z tekutej čokolády, obložené celými kolieskami kompotovaného ananásu, ktorého stred som vyplnila kompotovanými čučoriedkami.

    Domáca ananásová zmrzlina - obrázok 4

Diskusia k receptu

helca103
ananásovú som ešte nerobila ale kedže je v meste taká strašne drahá a navyše neviem čo v nej je rozhodla som sa robiť doma.Teším sa,že som objavila aj tento recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia