Dokonalé hranolky

chorvatChorvat, 30 ročný muž, Bratislava, 8. septembra 2011 19:19
Ďalšie jeho recepty »

Dokonalé hranolkyFoto: chorvat

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zeimiaky očistíme a nakrájame na hranolky 1x1 cm. Hranoky omývame pod studenou vodou približne 5 minút.

  2. 2

    Zemiaky obvaríme takmer do hotova v osolenej vode. Po uvarení ich vyberieme na rošt a uložíme do chladničky aby stratili vlhkosť.

  3. 3

    Po vychladnutí hranolky pražíme v oleji pri teplote 130 stupňov, až do doby keď začnú chytať farbu. Vyberieme ich a opäť ich uložíme na rošt do chladničky.

  4. 4

    Posledná fáza spočíva vo vypražení hranoliek v horúcom oleji do zlatista. Na záver osolíme podľa chuti. Pomerne komplikovaná príprava vás odmení dokonalou chuťou hranoliek s chrumkavým povrchom a dokonalým vzhľadom

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist